Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΕ 753 ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΧΑΛΚΙΔΕΙΣ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ . Χρυσόστομος με 753 προσκυνητές Χαλκιδείς στο ιερό νησί της Τήνου Με την ευλογ...








Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος με 753 προσκυνητές Χαλκιδείς στο ιερό νησί της Τήνου

Με την ευλογία και κανονική άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Μαΐου, για τεσσαρακοστή όγδοη (48η) συνεχή χρονιά, η καθιερωμένη διήμερη προσκυνηματική εκδρομή των Χαλκιδέων στην ιερά νήσο Τήνο, την οποία πραγματοποιούσε η αείμνηστος καθηγήτρια θεολόγος Ελένη Δεϊμέζη-Θεοχάρη, και τώρα τελεί υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου Β’. 
Τον Σεβ. κ. Χρύσοστομο συνόδευαν Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, οι Αντιδήμαρχοι Χαλκίδος, πρώην Βουλευτές, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και 753 προσκυνητές τους οποίους υπεδέχθη στην ιερά νήσο, εκ μέρους του Σεβ. κ. Δωροθέου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, ο Γενικός Γραμματέας της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ κ. Ιωάννης Πολατσίδης και ο Λιμενάρχης Τήνου, Ανθυποπλοίαρχος (ΛΣ) κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος, ο οποίος και φρόντισε για την ομαλή άφιξη των προσκυνητών.
Το απόγευμα του Σαββάτου 3 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος και οι προσκυνητές επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου και στη συνέχεια τον Τριαντάρο, γενέτειρα του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Γρηγορίου (Πλειαθού), όπου στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου τελέσθηκε Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. κ. Χρυσοστόμου και με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων Τήνου και στη συνέχεια Τρισάγιο στην Προτομή του εθνοιερομάρτυρος Μητροπολίτου Μοσχονησίων Αμβροσίου του Τηνίου.
Την Κυριακή 4 Μαΐου το πρωΐ, τελέσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία ιερούργησε και εκήρυξε τον Θείον Λόγο ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος και έψαλλε η Χορωδία Χαλκίδος 1936, ύστερα από την φιλόξενη παραχώρηση των ιεροψαλτών του Ιερού Προσκυνήματος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβος Σέττας, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου, προσεφώνησε τον κ. Χρυσόστομο και στο πρόσωπό του ευχαρίστησε όλους τους προσκυνητές εκ Χαλκίδος και ο Μητροπολίτης αντιφώνησε ευχαριστώντας όλους για την αγάπη και τη φιλόξενη διάθεσή τους, ενώ δεν παρέλειψε με σεβασμό και συγκίνηση να αναφερθεί στη μνήμη των δύο Τηνίων μακαριστών Μητροπολιτών Χαλκίδος, του Γρηγορίου (Πλειαθού) και του Νικολάου (Σελέντη) και στην πρώτη διοργανώτρια του προσκυνήματος των Χαλκιδέων αοίδιμο Ελένη Δεϊμέζη–Θεοχάρη. 
Στη συνέχεια η Διοικούσα Επιτροπή του Ιερού Ιδρύματος παρέθεσε πρωινό καφέ στους επισήμους και την Χορωδία, κατά τη διάρκεια του οποίου έγιναν προσφωνήσεις προς τους Χαλκιδείς από τον Δήμαρχο Τήνου κ. Παναγιώτη Κροντηρά και τον Αντιπρόεδρο της  Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ κ. Ευάγγελο Παρασκευά-Γκύζη. 
Κατά την αναχώρηση των προσκυνητών, ο Σεβ. Σύρου κ. Δωρόθεος επιβαίνων επί του ΕΓ/ΟΓ Superferry II συνάντησε στον προβλήτα της Τήνου τον Σεβ. Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο και αντάλαξαν σύντομο χαιρετισμό.

Την φροντίδα των εκδηλώσεων είχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.