Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Εύκολη σούπα Τσουκνιδόσουπα από τον Chef Ειρηναίο Αράθυμο

Υλικά 1 κιλό τσουκνιδες 500 γράμμ.πατατες 1κ.γ. Αλάτι 1κ.γ. Πιπέρι 1 Ξερό κρεμμύδι Λίγο μάραθο φρέσκο 1 Ποτυρι κρασί λευκό ξηρό ...

Υλικά
1 κιλό τσουκνιδες
500 γράμμ.πατατες
1κ.γ. Αλάτι
1κ.γ. Πιπέρι
1 Ξερό κρεμμύδι
Λίγο μάραθο φρέσκο
1 Ποτυρι κρασί λευκό ξηρό

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα η οποία να ειναι πλατιά,βάζουμε λίγο νερό περίπου 1 ποτυρι του νερού,πάντα σε ζέστη κατσαρόλα.Προσθετουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και έν συνέχεια τις πατάτες κομμένες κυδωνατες,τα σωταρουμε μετά απο 5 λεπτά τις ώρας προσθέτουμε 4 ποτυρια νερό,τα αφήνουμε να βρασουν για 1 τέταρτο τις ώρας ρίχνουμε τις τσουκνιδες και σβήνουμε με το κρασί.Το μαγείρεμα μας θέλει περίπου 40 λεπτά τις ώρας σε μέτρια φωτιά,όταν πλέον το φαγητό μας ειναι έτοιμο , το περνάμε απο τον πολτόποιητη ώστε να γίνει κρεμωδες και τότε ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι,ψιλό κόβουμε τον μάραθο και τον μαριναρουμε με λίγο ελαιόλαδο και ραντιζουμε το φαγητό μας.

Συμβουλή

Για το μάζεμα τσουκνιδας περάστε τα χέρια σας με βαζελινη η ελαιόλαδο και δεν θα έχετε πρόβλημα φαγουρας.

Εάν επιτρέπεται απο θέμα νηστειας μπορούμε να προσθέτουμε κατα το σερβίρισμα ξινό γιαούρτι.