Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Πάμε Τήνο .. Μια μικρή περιπλάνηση στην χώρα του νησιού μας .

...







































































Πάμε Τήνο .. Μια μικρή περιπλάνηση στην χώρα του νησιού μας .

Πρώτη μέρα στο νησί και ας την εκμεταλλευτούμε γνωρίζοντας με μια πρώτη ματιά την χώρα , την πόλη της Τήνου .

Θα σηκωθούμε νωρίς και θα βγούμε βόλτα στο λιμάνι του νησιού . Προσωπικά για μένα είναι η καλύτερη ώρα για γνωριμία με τον χώρο του λιμανιού , τις εικόνες που προσφέρει , τους ανθρώπους του αλλά και τους κατοίκους του . Θα κάτσουμε σε κάποια καφετέρια και θα πιούμε τον καφέ μας με θέα την θάλασσα , αφήνοντας το ανχος της καθημερινότητας ώστε να είμαστε έτοιμοι για την συνέχεια .

Πάμε να περπατήσουμε λοιπόν . Ελάχιστη κίνηση τέτοια ώρα στον δρόμο της παραλίας και σίγουρα θα συναντήσουμε μερικούς απ τους << κατοίκους >> του λιμανιού . Γλάρους , ακόμα και πάπιες που βγήκαν και αυτές την πρωινή τους βόλτα . Θα περάσουμε μπροστά από όμορφα νεοκλασικά κτήρια και φτάνουμε στον παλιό , όπως λέμε , δρόμο της Παναγίας . Εδώ θα βρείτε ότι θέλετε , από ένα αναμνηστικό , ένα δώρο για τα αγαπημένα σας πρόσωπα και πολλά άλλα . Ανηφορίζοντας φτάνουμε στον Ναό της Παναγίας για τον όποιο δεν χωραν πιστεύω και πολλές περιγραφές . Απ το προαύλιο του ναού μπαίνουμε στην Εύρεση , όπως λέγετε ο ναός στο ισόγειο του κτηρίου . Εδώ βρέθηκε η εικόνα . Από εδώ θα πάρουμε αγιασμό , απ τα βρισάκια μέσα στο ναό . Ακριβώς από πάνω ο ναός της Ευαγγελίστριας με την θαυματουργή εικόνα  . Σηκώστε το κεφάλι σας και θα δείτε πολλά καντήλια με διάφορα χαρακτηριστικά όπως καραβάκια , σπιτάκια και πολλά άλλα . Είναι τάματα πιστών αφιερωμένα στην Παναγία .

Κατηφορίζοντας απ τον ναό έχουμε επιλογές . Η απλά απ τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι , η απ τον παλιό δρόμο απ τον οποίο ανεβήκαμε . Εγώ προτείνω κάτι άλλο . Πάμε μια γρήγορη βόλτα στα σοκάκια ; Γιατί όχι ; Κατεβαίνοντας τον κεντρικό μεγάλο δρόμο , στο πρώτο στενό θα πάμε δεξιά . Εδώ είναι το πρώτο δημοτικό του νησιού καθώς και ο ένας απ τους κινηματογράφους που είχε καποτε το νησί . Στο τέλος του δρόμου μπορούμε να πάμε δεξιά με κατεύθυνση προς τα πάνω η αριστερά προς το κέντρο της πόλης . Εμείς σήμερα θα επιλέξουμε να πάμε αριστερά . Περνάμε τον ναό του Αγ Νικολάου και καταλήγουμε στην περιοχή της Παλλάδας . Εδώ θα βρείτε , ταβερνάκια , καφέ , τα περισσότερα μπαρ της χώρας και την ψαραγορά με τον φίλο μας τον Μάρκο τον πελεκάνο .
Ο ναός που βλέπετε είναι οι Ταξιάρχες , ο μητροπολιτικός ναός της χώρας .

 Προχωρώντας η μέρα σίγουρα πρέπει να κάνουμε και ένα διάλλειμα έτσι ; Η επιλογή δική σας . Σε κάποιο εστιατόριο η ταβερνάκι της Παλλάδας , της παραλίας του λιμανιού η ακόμα και σε κάποιο απ τα γραφικά σοκάκια , θα βρείτε σίγουρα αυτό που επιθυμείτε .

Πλησιάζει απογευματάκι και πάμε προς το Ηρώων στην κορφη του λόφου πάνω απ το λιμάνι . Θα συναντήσετε όμορφα κτήρια μιας άλλης εποχής και απ την κορφη του θα αράξουμε να δούμε πανοραμικά την θέα του λιμανιού άλλα και ενός μεγάλου κομματιού της Τήνου .

Νυχτώνει σιγά σιγά και φτάνει στο τέλος της μια γεμάτη μέρα . Τα χρώματα της θάλασσας και του ουρανού αυτή την ώρα είναι μοναδικά . Σίγουρα ένα ηλιοβασίλεμα σε ένα νησί του αιγαίου είναι κάτι το διαφορετικό , το όμορφο , το μοναδικό .

Να είστε όλοι και όλες καλά !!

Συνεχίζετε ….



Φώτο - Κείμενο : Βαγγέλης Α Μπακτής - Τήνια Νews