Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Σχολικές μονάδες της Τήνου επισκέφθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου.

                                     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ   &   ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ...



                                  
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  &  ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ




  Ερμούπολη, 11/4/2014
Ταχ. Δ/νση     : Ομήρου 15 & Εστίας 2
Ταχ. Κώδικας  : 84100 Σύρος
Πληροφορίες   : Τσιάβου Μαριάνθη
Τηλέφωνο        : 22810  80617
Fax                 : 22810  79635
E-mail             : mail@naigaiou.pde.sch.gr



Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Σχολικές μονάδες της Τήνου επισκέφθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου.

Σημαντικές και δημιουργικές εκπλήξεις επεφύλασσαν τα σχολεία της Τήνου στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Διονύσιο Μεσσάρη που επισκέφθηκε στις 9 και 10 Απριλίου το Νησί μας.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ικανοποιήθηκε από τον άνεμο μαθητικής δημιουργίας που πνέει στα σχολεία της Τήνου καθώς και από τη συνεργασία του με το Δήμαρχο της Τήνου, τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και το Πανελλήνιο Ιερό ‘Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου.
Στα σχολεία της Τήνου που επισκέφθηκε διαπίστωσε ότι είχαν όλα σύγχρονους αθλητικούς χώρους, ζεστό περιβάλλον, πολύ καλή συνεργασία εκπαιδευτικών, γονιών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εθελοντική προσφορά, πλήθος πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων και κυρίως ότι υλοποιούνται όλες οι δεσμεύσεις που είχαν συζητηθεί με το Δήμαρχο της Τήνου.
   Σημαντικό έργο που δημοπρατήθηκε και αρχίζει η υλοποίησή του, είναι η επέκταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου το οποίο θα αποκτήσει ένα σύγχρονο κτίριο που θα καλύψει όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες.
Εντυπωσιάστηκε από το περιβάλλον του 3ου Δημοτικού Σχολείου και του 3ου Νηπιαγωγείου ενός νέου σχολείου που με τη συμβολή όλης της Τοπικής Κοινωνίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρουσίασε ουσιαστική βελτίωση από την περσινή του επίσκεψη.
Σημαντικές βελτιώσεις διαπίστωσε και στις σχολικές μονάδες του Γυμνασίου, του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Πύργου και του 2ου Δημοτικού ώστε να λειτουργούν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.
Πολύ σημαντικό είναι όμως το εκπαιδευτικό έργο των εκπαιδευτικών οι οποίοι με το συντονισμό των Διευθυντών τους συμμετείχαν σε πλήθος δραστηριοτήτων, που παρέχουν δεξιότητες ζωής στα παιδιά μας και τα προετοιμάζουν να γίνουν ενεργοί πολίτες, ώστε να συμβάλλουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής της Τήνου.
«Στο Δημοτικό Σχολείο του ιστορικού Πύργου τραγουδήσαμε με τα παιδιά και συζητήσαμε πολλά θέματα που τα αφορούν αφού πρώτα περιηγήθηκα σε όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που υλοποιούν. Με εξέπληξε η ωριμότητα της συζήτησης αλλά και ο τρόπος που έπαιρναν το λόγο ακούγοντας με προσοχή τους υπόλοιπους συμμαθητές τους.
Στο 1ο Δημοτικό με εντυπωσίασε το σχέδιο των εκπαιδευτικών και του Διευθυντή για την επέκταση και τη δραστηριότητα του σχολείου τους καθώς τους βρήκα να συσκευάζουν τρόφιμα για το Χαμόγελο του Παιδιού και να φτιάχνουν πασχαλινά κουλούρια τηρώντας τα έθιμα αλλά και προωθώντας τη συνεργασία των μαθητών.
Στο 3ο Δημοτικό εντυπωσιάστηκα από τις εργασίες τους για το Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, τα κυκλαδικά ειδώλια, το πανέμορφο περιβάλλον, την ανακύκλωση, τη μεταμόρφωση της αίθουσας εκδηλώσεων.
Στο Γυμνάσιο της Τήνου παραβρέθηκα σε μια σημαντική εθελοντική προσπάθεια των μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου οι οποίοι κατασκεύασαν πασχαλινές λαμπάδες και τις διέθεσαν στους κατοίκους ώστε να συγκεντρώσουν χρήματα για το Κέντρο Υγείας του νησιού.
Το Γυμνάσιο έχει πλέον ένα σύγχρονο και ασφαλές προαύλιο μετά τις παρεμβάσεις του Δήμου που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν τις αθλητικές τους δραστηριότητες.
Επιπλέον αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για τη συμμετοχή τους επί σειρά ετών στο Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Globe από το οποίο έχουν τιμηθεί με σημαντικές βραβεύσεις.
Συμμετείχα στη συνάντηση του Δημάρχου Τήνου με τους μαθητές του 3ου Δημοτικού οι οποίοι ως μικροί πολίτες του νησιού, μας έθεσαν θέματα και έγινε γόνιμη συζήτηση σε επίπεδο που θα ζήλευαν οι μεγάλοι.
Η στρατηγική «Του σχολείου ανοιχτού στη ζωή και στη δράση» αποδίδει καρπούς. Το σχολείο που δίνει γνώσεις, δεξιότητες ζωής και έχει σκοπό τη δημιουργία ενεργών πολιτών, απαιτεί τη συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των φορέων της τοπικής κοινωνίας.
Η Τήνος έχει αρχίσει να γίνεται ένα καλό εκπαιδευτικό παράδειγμα, όπως διαπίστωσα από τις παραπάνω σχολικές μονάδες που επισκέφθηκα και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς παρουσίασε μεγάλη βελτίωση σε εκπαιδευτικό προσωπικό, σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, σε κτιριακές υποδομές και συνεργασίες.
Φεύγω από την Τήνο έχοντας μια αγκαλιά λουλούδια και ζωγραφιές από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, γεμάτος  χρώματα και αισιοδοξία».
    

                                                                        Ο Περιφερειακός Διευθυντής
                                                           Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου
                                                                            Διονύσιος Μεσσάρης