Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Πάμε Τήνο .. Φύγαμε

 Πάμε Τήνο .. Φύγαμε με προορισμό το όμορφο κυκλαδονησι μας !! Η αρ...




























 Πάμε Τήνο .. Φύγαμε με προορισμό το όμορφο κυκλαδονησι μας !!

Η αρχή του ταξιδιού μας απ το λιμάνι της Ραφήνας , πλοίο μας το Σουπερφερυ 2 . Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε από τα πλοία της γραμμής , θεολόγο , Αικατερίνη η τους θερινούς μήνες κάποιο απ τα ταχύπλοα αν θέλετε να κερδίσετε χρόνο .
Πάμε λοιπόν . Στα αριστερά μας μανουβράρει το πανόραμα , ένα απ τα πλοία που κάνει την γραμμή Ραφήνα – Μαρμαρι , και εμείς αποπλέουμε με πρώτο προορισμό το Γαυριο , το λιμάνι της Άνδρου . Στην διάρκεια του ταξιδιού μας πλέουμε παράλληλα στην Εύβοια , θα δούμε την Κάρυστο και σύντομα θα βγούμε στον Κάβο Ντόρο . Ίσως δείτε πολλά εμπορικά πλοία να ανεβοκατεβαίνουν αυτό το κομμάτι θάλασσας αφού είναι ένα απ τα περάσματα που ενώνουν το αιγαίο και τους εμπορικούς του , και όχι μόνο , δρόμους . Πλησιάζουμε το Γαυριο και με αριστερή στροφή μπαίνουμε στο λιμάνι του .
 Βγείτε μια βόλτα στο κατάστρωμα , χαζέψτε το λιμάνι και το τοπίο του δεύτερου , αν δεν κάνω λάθος , μεγαλύτερου νησιού των Κυκλάδων . Σε λιγότερο από δυο ώρες θα είμαστε στην Τήνο . Αν ο καιρός είναι καλός στην πορεία θα συναντήσετε ψαράδικα ακόμα και δελφίνια αν είστε τυχεροί . Πλησιάζουμε το στενό ανάμεσα στην Άνδρο και την Τήνο με το νησάκι δύσβατο και τον φάρο του . Σε λίγο στα αριστερά μας το χωριό Υστέρνια και αμέσως μετά η Καρδιανή . Σύντομα θα τα επισκεφτούμε και θα απολαύσουμε την ομορφιά τους , την θέα που προσφέρουν και όχι μόνο .
Επόμενες εικόνες , ο Άγιος Ρωμανός , με το γραφικό λιμανάκι του και την όμορφη παραλία του . Ιδανική για τις μέρες με δυνατό βοριά ώστε να απολαύσετε το μπάνιο σας σε πιο ήρεμα νερά . Φτάνουμε στα Κιονια , λίγο πριν το λιμάνι . Εδώ θα βρείτε μια όμορφη και μεγάλη παραλία καθώς και πολλά ταβερνάκια και εστιατόρια , θα τα δούμε σύντομα .
Μπαίνουμε στο λιμάνι σιγά σιγά και λίγο πριν ένα εκκλησάκι στην κορφη ενός λόφου κοντά στην θάλασσα . Είναι ο Αγ Στέφανος και σε μικρή απόσταση , δεν φαίνετε απ το πλοίο , η σπήλια στα Γαστρια . Λέγετε πως ήταν πέρασμα για την πρόσβαση στο κάστρο του ξωμβουργου . Θα το εξερευνήσουμε .
Προσεγγίζουμε το νέο λιμάνι του νησιού . Αναλόγως τον καιρό και την εποχή μπορεί το πλοίο να σας πάει στο παλιό λιμάνι , στο κέντρο της πόλης . Καλό είναι να είμαστε έτοιμοι να κατεβούμε ειδικά αν έχουμε αυτοκίνητο η μοτοσυκλέτα στο γκαράζ γιατί το πλοίο έχει άμεση αναχώρηση , χωρίς να σημαίνει πως πρέπει να αγχωθούμε η να στριμωχτούμε στις σκάλες .

Φτάσαμε λοιπόν . Ταχτοποιηθείτε στο κατάλυμα της αρεσκείας σας και είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε τις ομορφιές , τα τοπία , τα χωριά , τις γεύσεις και ότι άλλο προσφέρει απλόχερα στον καθένα αυτό το νησί . Καλώς ήρθατε !!!

Συνεχίζετε … 

Φώτο - Κείμενο : Βαγγέλης Α Μπακτής - Τήνια News