Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Νέο χαράτσι για ιδιοκτήτες ακινήτων

Είστε ιδιοκτήτης ακινήτου ή ακινήτων;… Ενα ΝΕΟ χαράτσι σας γυρεύει, αφού θα πρέπει πλέον να έχετε τον… προσωπικό σας μηχανικό ώστε να συμ...

Είστε ιδιοκτήτης ακινήτου ή ακινήτων;… Ενα ΝΕΟ χαράτσι σας γυρεύει, αφού θα πρέπει πλέον να έχετε τον… προσωπικό σας μηχανικό ώστε να συμπληρώνετε και ν΄ανανεώνετε την ηλεκτρονική ταυτότητα των κτιρίων σας...

Τι σημαίνει αυτό; Πως θα πρέπει οι ίδιοι να πληρώνετε τον μηχανικό σας, για τη σύνταξη της ηλεκτρονικής ταυτότητας και κάθε αναθεώρηση που πρέπει να γίνεται. Το ποσό βέβαια που θα του δίνετε, θα καταβάλλεται έπειτα από μεταξύ σας συνενόηση.

Ωστόσο εκτιμάται πως το κόστος για κάθε διαμέρισμα θα είναι από 150 έως 200 ευρώ.

Οσα κτίρια δεν δηλωθούν θα χαρακτηρίζονται αυθαίρετα και θα υπάρχουν κυρώσεις, όπως και σε περίπτωση λανθασμένων στοιχείων.

Σε τέτοιο ενδεχόμενο οι μηχανικοί θα κινδυνεύουν με πρόστιμα από 2.000 έως 20.000 ευρώ και αναστολή άδειας άσκησης επαγγέλματος για 2-24 μήνες.

Η εφαρμογή του μέτρου αναμένεται άμεσα, καθώς το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Περιβάλλοντος εστάλη στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εκτιμάται ότι μέσα στο 2014, με τριετή καθυστέρηση, θα πρέπει να αρχίσουν οι έλεγχοι.

Η ηλεκτρονική ταυτότητα προβλέπει την υποχρεωτική καταγραφή των κτιρίων μέσα σε μία δεκαετία.

Πηγή : http://www.plektani.gr/