Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Φόβοι για απολύσεις στο Νεώριο!

Έκρυθμες καταστάσεις που μας γυρίζουν σε "μαύρες" εποχές Συνεχίζεται η αποχή των εργαζομένων στο ναυπηγείο του Νεωρίου, χω...



Έκρυθμες καταστάσεις που μας γυρίζουν σε "μαύρες" εποχές
Συνεχίζεται η αποχή των εργαζομένων στο ναυπηγείο του Νεωρίου, χωρίς να υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη. Αντίθετα, μέρα τη μέρα τα πράγματα οξύνονται όλο και περισσότερο.
Μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις του Εργοστασιακού Σωματείου οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις χωρίς να κάνουν πίσω, μέχρι η διοίκηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο θέμα των πληρωμών.
Τα τελευταία 24ωρα το Νεώριο ζει καταστάσεις που μας γυρνούν πίσω σε «μαύρες» εποχές προηγούμενων δεκαετιών. Οι εργαζόμενοι είναι πυρ και μανία με τη διοίκηση, θεωρώντας ότι η αφερεγγυότητά της είναι αυτή που έχει οδηγήσει στο σημερινό αδιέξοδο.
Εξάλλου, το πρωί της Τρίτης προέκυψε πρόβλημα με την ανανέωση των ναυτολογίων εργαζομένων του ναυτικού τμήματος του ναυπηγείου (ρυμουλκά). Το Λιμεναρχείο Σύρου δεν ήταν σε θέση να ανανεώσει τα ναυτολόγια, καθώς η επιχείρηση δεν είχε τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της προς το ΝΑΤ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε λόγος ακόμη και για απολύσεις εργαζομένων μετά απ’ αυτή την εξέλιξη.
H κατάσταση στο ναυπηγείο είναι κάτι περισσότερο από έκρυθμη. 


Μώτος: ''Καταρχήν θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ.Λιμενάρχη που μας δέχτηκε και άκουσε τα δίκαια αιτήματα μας. Όλοι οι συνάδελφοι  είμαστε απογοητευμένοι αν και υπάρχει διάθεση  και παρόλο την αγανάκτηση είμαστε διατιθέμενοι για να βρεθεί κάποια λύση.''

Στεφάνου: ‘’Ως διοίκηση κάναμε ότι μπορούσαμε, δυστυχώς έχουμε φτάσει σ εαυτή την κατάσταση. Πάμε 20 χρόνια πίσω, εκεί που προσπαθούσαμε να το κρατήσουμε ανοικτό τώρα ερχόμαστε σε αυτή την κατάσταση.

Πολύ δυσάρεστο είναι ότι έχουν εγκλωβιστεί 3 καράβια χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες. όπως γνωρίζεται  το Νεώριο στηρίζεται από εμπορικές δουλειές και δυστυχώς τους εγκλωβίσαμε αυτούς τους ανθρώπους. Ένα από αυτά τα πλοία είναι το δρομολόγιο της άγονης γραμμής  που εκτελεί δρομολόγιο για την Σύμη.

Μένουν πίσω και οι δεξαμενές ,βάση προγραμματισμού οι δεξαμενές έπρεπε να ολοκληρωθούν μέχρι το Απρίλιο.’’
Σε ερώτηση μας,αν πιστεύει ότι θα ζήσουμε ξανά τις ‘’μαύρες’’ στιγμές του Νεωρίου ,απάντησε ότι όλα είναι πιθανά τουλάχιστον τότε ο καθένας μπορούσε να βρει δουλειά φεύγοντας από το Νεώριο πηγαίνοντας κάπου άλλου, τώρα τι γίνεται ποιος θα απασχολήσει αυτό τον κόσμο.

Πηγή : http://cyclades24.gr/