Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Πραγματοποιήθηκε η εκδρομή των Κυπρίων στην Τήνο

Σήμερα στο νησί της Τήνου αποβιβάστηκαν από τα Εγ/Τρ Δηλος Εξπρές και Εγ/Τρ Γαρμπής περίπου 600 Κύπριοι προσκυνητές από το Thomson...


Σήμερα στο νησί της Τήνου αποβιβάστηκαν από τα Εγ/Τρ Δηλος Εξπρές και Εγ/Τρ Γαρμπής περίπου 600 Κύπριοι προσκυνητές από το Thomson Spirit που ήταν δεμένο στην Σύρο. Λόγω μεγάλου αριθμου των Κυπρίων επιβατών που ήθελαν να προσκυνήσουν στην Μεγαλόχαρη, το κρουαζιερόπλοιο απέπλευσε από την Σύρο με 2 ώρες καθυστέριση!! 

Παρότι το πλοίο είχε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Σύρο, πολλοί από τους επιβάτες επέλεξαν να έρθουν στην Τήνο. Παρά την προτίμηση των Κυπρίων στο νησί της Τήνου. τα τελευταία χρόνια η εταιρίες προτιμούν τις κουραστικές για τους επιβάτες εκδρομές στην Τήνο από την Σύρο και δεν κάνουν πίσω στις απαιτήσεις τους για αναβάθμηση του λιμανιού της Τήνου αν και σήμερα θα μπορούσαν να προσεγγίσουν το νησί της Μεγαλόχαρης και να προοσφέρουν μια πιο άνετη μέρα στους επιβάτες που με την ψυχή στο στόμα πρόλαβαν να φύγουν από το νησί δυστυχώς οι περισσότερι χωρις να προλάβουν καν να πιούν ένα καφέ.

Η απόλια των Κυπριακων κρουαζιερπλοίων και επιβατών έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμο τον τουρισμό του νησιού, παρ'όλα αυτά η προσέγγιση των πλοίων εδώ μπορεί να γίνει μόνο εαν η αποβίβαση γίνει με λάντζες έξω από το λιμάνι και μόνο με καλό καιρό γιατί είναι άκρως ακατάληλο για τετοιου είδους πλοια και επιβάτες, αφού εαν δέσει το πλοίο στο λιμάνι πριν καν οι επιβάτες προλάβουν να αποβιβαστούν υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστούν από τις λακούβες που υπάρχουν στον μώλο. Και η προσέγγιση του πλοίου είναι δύσκολη καθως η είσοδος του λιμανιού είναι κλειστή και ενα ρεμέτζο για μεγάλα πλοια με απουσία ρυμουλκού είναι επικίνδυνο.
Ας ελπίσουμε τα πραγματα να βελτιωθουν απο την επόμενη κιολας και οτι θα ειναι η τελευταία χρονία που τα Κυπριακά κρουαζιερόπλοια δεν θα έρχονται στην Τήνο!!!