Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Νωρίτερα φέτος το πρώτο κουδούνι στα σχολεία

Οι μαθητές θα «κερδίσουν» μια εβδομάδα διακοπές το χειμώνα Η επιμήκυνση του σχολικού έτους κατά μία εβδομάδα στην έναρξη και στο τέλος το...

Οι μαθητές θα «κερδίσουν» μια εβδομάδα διακοπές το χειμώνα

Η επιμήκυνση του σχολικού έτους κατά μία εβδομάδα στην έναρξη και στο τέλος του θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές για μεγαλύτερες χειμερινές διακοπές...

Θέμα ημερών είναι σύμφωνα με πληροφορίες η ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας της απόφασης για έναρξη μια εβδομάδα νωρίτερα της επόμενης σχολικής χρονιάς, στις 5 Σεπτεμβρίου, δηλαδή, αντί του συνηθισμένου 11 ή 12 του μήνα.

Αντίστοιχα η λήξη του σχολικού έτους προγραμματίζεται για τις 15 Ιουνίου 2015 για τα δημοτικά σχολεία, στις 31 Μαΐου για τα γυμνάσια και τα λύκεια και στις 21 Μαΐου για τους μαθητές της τη Γ' λυκείου. 

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή σχολική χρονιά σε γυμνάσια και λύκεια έχει προγραμματιστεί για τις 21 Μαΐου.

Όπως σημειώνει το ΒΗΜΑ η επιμήκυνση του σχολικού έτους κατά μία εβδομάδα στην έναρξη και στο τέλος του θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές για μεγαλύτερες χειμερινές διακοπές, κάτι που θα συνδυαστεί με αύξηση των εκπαιδευτικών εκδρομών και αντίστοιχη μείωση των απλών περιπάτων των σχολείων.

Πηγή : http://www.plektani.gr/