Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Απουσίασαν οι δήμαρχοι από την ημερίδα στη Νάξο για την ακτοπλοΐα-άγονες γραμμές

Στα δάκτυλα του ενός χεριού μετρούνταν οι δήμαρχοι που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να συμμετέχουν...



Στα δάκτυλα του ενός χεριού μετρούνταν οι δήμαρχοι που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να συμμετέχουν στην ημερίδα που διεξήχθη την Πέμπτη στη Νάξο για την ακτοπλοΐα και ειδικότερα για τις άγονες γραμμές. Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο της διεξαγωγής και του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών την Παρασκευή στο νησί...


... με αφορμή και τη σχετική προκήρυξη "μειοδοτικού διαγωνισμού για συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας Υπηρεσίας για το χρονικό διάστημα από 01-11-2014 έως 31-12-2015".

Στην ημερίδα, συμμετείχαν οι Γ.Γ. Ναυτιλίας και Αιγαίου, τα μέλη του ΣΑΣ, οι δήμαρχοι, Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Σύρου-Ερμούπολης, Σίφνου, Λειψών, ο πρόεδρος των ακτοπλόων (ΣΕΕΝ), ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, εκπρόσωποι, φορέων, της αυτοδιοίκησης, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, ταξιδιωτικοί πράκτορες της Νάξου και πολίτες.

Δείτε τα θέματα που θα συζητήσει την Παρασκευή 25/4 το ΣΑΣ
Η μη ικανοποιητική συμμετοχή δημάρχων των νησιών στην ημερίδα, αλλά και του περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου, όταν τα ζητήματα που προέκυψαν κυρίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα δεν ήταν λίγα, ιδιαίτερα σε σχέση με τη διασύνδεση των νησιών, θα μπορούσε να έχει πολλές ερμηνείες.

Οπωσδήποτε όμως, ανάμεσα σε αυτές που θα μπορούσε κάποιος να δώσει, είναι ότι η προετοιμασία για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές αποτέλεσε για κάποιους μεγαλύτερη προτεραιότητα.

Δεν μπορεί να αποκλειστεί όμως και μια ακόμη ερμηνεία, που αφορά στο γεγονός, ότι από τις σχετικές ημερίδες που διεξήχθησαν τα προηγούμενα χρόνια με πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή, αν και πολλές ήταν οι προτάσεις που είχαν υποβληθεί από τους δημάρχους και εκπροσώπους νησιών των Κυκλάδων για τη βελτίωση των δρομολογίων, αυτό που διαπιστώθηκε στη συνέχεια ήταν ότι η πολιτική που τελικά εφαρμόζεται υπακούει όλο και περισσότερο στα συμφέροντα των ακτοπλόων και όχι στις διαπιστωμένες ανάγκες που υπάρχουν για τους κατοίκους των νησιών, ιδιαίτερα των μικρών.

Όσο για το μεταφορικό ισοδύναμο, μετά από πολλά χρόνια, εξακολουθεί να αποτελεί ακόμη το ζητούμενο, ενώ οι νησιώτες εξακολουθούν να επιβαρύνονται για τις μετακινήσεις τους με το δυσβάσταχτο - υψηλό κόστος των ναύλων, για το οποίο ο πρόεδρος των ακτοπλόων, Μιχάλης Σακέλλης, απέδωσε τις ευθύνες στην κυβέρνηση.

Εκτός από το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλη Μαργαρίτη, που ήταν και ο οικοδεσπότης, οι δήμαρχοι που συμμετείχαν στην ημερίδα ήταν, ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης και αντιπρόεδρος της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Δεκαβάλλας, που στην τοποθέτησή του επισήμανε ότι ότι οι νησιώτες δεν μπορούν να ανεχθούν ή να υπομείνουν άλλες εκπτώσεις στην ακτοπλοΐα, ο δήμαρχος Σίφνου, Ανδρέας Μπαμπούνης και ο Μπενέτος Σπύρου, που αν και υποψήφιος περιφερειάρχης, μίλησε στην ημερίδα ως δήμαρχος Λειψών.

Χαιρετισμό και επισημάνσεις έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου και μέλος του ΣΑΣ, Γιάννης Μαργαρίτης, που αναφερόμενος στις νέες αγορές που προσελκύει η Ελλάδα, όπως είναι οι Ρώσοι, οι Αμερικανοί, αλλά και οι Τούρκοι, τόνισε την αναγκαιότητα να δημιουργηθεί σύνδεση των Κυκλάδων με τη Ρόδο και ακόμη συχνότερη σύνδεση με την Κρήτη, αφού στα διεθνή αεροδρόμια αυτών κυρίως των νησιών γίνονται οι περισσότερες αφίξεις αυτών των τουριστών.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, αφίξεις από χώρες του εξωτερικού και κυρίως της Ευρώπης, έχουν και τα αεροδρόμια της Σαντορίνης και της Μυκόνου. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει σύνδεση των δυο νησιών με τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, όμως απαιτείται να διατηρηθεί και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, τόνισε ο κ. Γ.Μαργαρίτης.


Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γ.Γραμματέας του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, Γιώργος Μαϊτός, που επισήμανε ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες.




Διαβάστε επίσης: Μ.Σακέλλης: Το κράτος δεν έχει αντιληφθεί τη σημασία της ακτοπλοΐας (ΒΙΝΤΕΟ)



Πηγή : http://www.naxos-news.gr/