Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Κοινή Επιστολή των Συλλόγων Καρυάς-Μουντάδου-Τζάδου-Τριποτάμου

Είναι γνωστή, πλέον, σε όλους τους Τηνίους η προσπάθεια που ξεκίνησε ο σύλλογος της Καρυάς πριν από 15 χρόνια για τη σωτηρία του δημοτ...


Είναι γνωστή, πλέον, σε όλους τους Τηνίους η προσπάθεια που ξεκίνησε ο σύλλογος της Καρυάς πριν από 15 χρόνια για τη σωτηρία του δημοτικού σχολείου μας. Αρωγούς σ’ αυτήν την προσπάθεια είχαμε τους δημάρχους κ Σάββα Απέργη, τον αείμνηστο Κών/νο Αθηναίο και τους κκ Σίμο Ορφανό και Παν. Κροντηρά. Ύστερα από δική μας πρωτοβουλία προτείναμε στο δήμαρχο να γίνει Κέντρο Ανάδειξης Περιστεριώνων Τήνου. Ενώ έχει ολοκληρωθεί η επισκευή του, η «Φωνή της Καρυάς» διερωτάται γιατί δεν προχωρεί η υλοποίηση των επανειλημμένων δεσμεύσεων για την ίδρυση του ως άνω κέντρου, μοναδικού στο είδος του σ’ ολόκληρη τη χώρα.
Οι σύλλογοι Καρυάς, Μουντάδου, Τζάδου και Τριποτάμου απέστειλαν στο Δήμαρχο Τήνου και το Δημοτικό Συμβούλιο κοινή επιστολή, η οποία έχεις εξής:


«Προς τον κ Παν. Κροντηρά,  Δήμαρχο Τήνου
 και το Δημοτικό Συμβούλιο

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε και μέλη του δημοτικού συμβουλίου,

Στο χωριό Καρυά βρίσκεται το Δημοτικό Σχολείο που στέγασε για πολλές δεκαετίες τους μαθητές των χωριών μας Καρυάς, Μουντάδου, Τζαδου και μερικές φορές φιλοξενούσε μαθητές και από τον Τριπόταμο. Σε αυτό το σχολείο μαθήτευσαν όχι μόνο οι γονείς μας, αλλά και πολλοί από τους σημερινούς συγχωριανούς μας και τα περισσότερα μέλη των συλλόγων μας.
Με την ανάληψη των καθηκόντων σας ο σύλλογος της Καρυάς σας ενημέρωσε για την απόφασή μας για μετατροπή του δημοτικού σχολείου του χωριού μας σε Κέντρο Ανάδειξης Περιστεριώνων Τήνου.
Την πρόταση αυτή είχε δεχτεί με ενθουσιασμό τόσο ο προηγούμενος δήμαρχος κ Σίμος Ορφανός, όσο και εσείς με δημόσιες δηλώσεις σας που είδαν το φως της δημοσιότητας στον Τηνιακό Τύπο αλλά και από το βήμα της καλοκαιρινής εκδήλωσης Καρυάς.
Επειδή η υλοποίηση των δεσμεύσεών σας καθυστερεί, τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων Καρυάς, Μουντάδου, Τζάδου και Τριποτάμου σας παρακαλούν να προβείτε στην πραγματοποίηση αυτών προς όφελος των χωριών μας αλλά και της Τήνου γενικότερα. 
Πιστεύουμε ότι έχετε και τη βούληση και τη δυνατότητα να το πράξετε. Θα είμαστε αρωγοί σας σε αυτήν την προσπάθεια.

Αθήνα 9/1/2014
Με εκτίμηση για τα ΔΣ των συλλόγων
Οι Πρόεδροι:
Καρυάς, Μ. Ποτήρης
Μουντάδου, Η. Σιγάλας
Τζάδου, Μ. Βάσιλα (α.α.)
Τριποτάμου, Ι. Σιώτος

(ακολουθούν υπογραφές)»