Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ανακοίν. υποψηφιότητας της κα Αργυρού Μαρίας με τον συνδυασμό ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ- ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

                                                            Σύρος, 7 η Απρί...




                                                            Σύρος, 7η Απρίλη 2014
Δελτίο Τύπου
Σε συνάντηση που είχε ο υποψήφιος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Δεκαβάλλας την Πέμπτη 3 Απριλίου με την κα. Αργυρού Μαρία συμφωνήθηκε η υποψηφιότητα της με την παράταξη «ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ- ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ».
Η δήλωση της κα. Αργυρού:
«Η επόμενη πενταετία θα είναι μεγίστης σημασίας για το μέλλον, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, αφού ήδη διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης και οι αποφάσεις που θα παρθούν θα είναι οι βάσεις στις οποίες θα χτιστεί το νέο μοντέλο της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Ως νεαρό άτομο θέλω και θεωρώ υποχρέωση μου να συμβάλλω στη δημιουργία του μελλοντικού περιβάλλοντος, αφού οι αυριανές δυνατότητες εξαρτώνται από τις αποφάσεις και τους πόρους του σήμερα, αλλά και να αποδείξω ότι η νέα γενιά είναι ελπιδοφόρα και ικανή.
Αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική ζωή θέτοντας την υποψηφιότητα μου για τη θέση του  περιφερειακού  συμβούλου με την παράταξη  «ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ- ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Μαχαιρίδη .  Επέλεξα  τη  συγκεκριμένη  θέση  αφού  οι  αρμοδιότητες  του  β' βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης είναι μεν στρατηγικού σχεδιασμού, αλλά ταυτόχρονα άπτονται τοπικών θεμάτων.
Οι γνώσεις και η όρεξη μου σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας, μου δίνουν τη δυνατότητα να ασκήσω τα καθήκοντα του περιφερειακού συμβούλου ανιδιοτελώς και μακρόπνοα προβάλλοντας μια διαφορετική οπτική προσανατολισμένη στην αξιοκρατία αντί των πελατειακών σχέσεων, στην αειφόρο ανάπτυξη αντί του πρόσκαιρου κέρδους, στην πρόοδο αντί του συντηρητισμού και στην αλλαγή αντί της διαιώνισης.
Ωστόσο, δεν είναι εφικτή η πραγματοποίηση οποιουδήποτε οράματος χωρίς την εμπειρία, την οποία  βρήκα  στο  πρόσωπο  του  κύριου  Μαχαιρίδη,  ο  οποίος  παρά  τους  μειωμένους  πόρους χρηματοδότησης κατάφερε τα προηγούμενα 3,5 χρόνια να δρομολογήσει πάνω από 340 έργα σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, προϋπολογισμού μεγαλύτερου των 108 εκατομμυρίων ευρώ. Συνδυάζοντας, λοιπόν, την εμπειρία του κυρίου Μαχαιρίδη με τη δική μου νέα προσέγγιση, θέτω την υποψηφιότητα μου για τη θέση της περιφερειακής συμβούλου, ελπίζοντας να συμβάλω στη δημιουργία μιας νέας πορείας ανάπτυξης για τα νησιά της περιφερειακής ενότητας Θήρας.

Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμένα όσοι συμμερίζονται τα όνειρα, τις αξίες και το όραμα μου να με στηρίξουν με την ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές. Για εμένα η κάθε μία ψήφος ξεχωριστά έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς δεν την εκλαμβάνω ως όχημα προς μια θέση, αλλά ως μία ακόμη θέληση για αλλαγή και ως κίνητρο για να συνεχίσω να προσπαθώ ανιδιοτελώς για τις ιδέες μου, τις ιδέες μας
Σύντομο Βιογραφικό σημείωμα της κα. Αργυρού:

Μεγάλωσα  στη  Σαντορίνη,  όπου αποφοίτησα  από  το  Γενικό Λύκειο  Θήρας. Αυτή  τη  στιγμή, διανύοντας την ηλικία των 21 χρόνων, είμαι τελειόφοιτη του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Οικονομικό Νομικής), όπου επέλεξα την κατεύθυνση Ανάπτυξη και Πολιτική Οικονομία”. Μιλάω άριστα την αγγλική γλώσσα και πολύ καλά τη γερμανική.


Είμαι μέλος του Regional Studies Association” στο ευρωπαϊκό συνέδριο του οποίου θα κάνω την πρώτη μου εισήγηση στις 15-18/6/2014 στη Σμύρνη με θέμα: "Regional development imbalances and economic gaps in EU and Turkey (Περιφερειακές αναπτυξιακές ανισότητες και οικονομικά χάσματα στην ΕΕ και την Τουρκία). Επίσης, η εργασία μου με θέμα Ανταγωνιστικότητα και ελληνική οικονομία” είναι μεταξύ των τελικών υποψηφίων του ετήσιου διαγωνισμού Economia της Οικονομικής Επιθεώρησης.
Έχω εργαστεί στην εξυπηρέτηση πελατών τόσο σε ξενοδοχείο όσο και σε τουριστικό γραφείο, ενώ εργάστηκα εθελοντικά στο γραφείο πληροφοριών του ΕΟΤ στη Σαντορίνη το καλοκαίρι του 2012. Ακόμη, έχω εκπροσωπήσει αφιλοκερδώς το Δήμο Θήρας στη διεθνή έκθεση τουρισμού του Λονδίνου τα έτη 2012 και 2013, ενώ σχεδίασα επίσης αφιλοκερδώς τη διαφημιστική μπροσούρα του νησιού της Σαντορίνης που χρησιμοποιείται σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις από το 2012 έως σήμερα. Τέλος, είμαι τακτική αιμοδότρια και ανάδοχος παιδιού της Actionaid.