Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ: Ανοιχτή Εκδήλωση με θέμα : 'Διεθνείς Εθελοντικές δράσεις στην Τήνο'

                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ       Σάββατο 5 Απριλίου 2014, Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτι...


              



                             
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
     
Σάββατο 5 Απριλίου 2014, Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, 17:30-19:30 μ.μ.

Ανοιχτή Εκδήλωση με θέμα :
“Διεθνείς Εθελοντικές δράσεις στην Τήνο”
Προβολή Ντοκιμαντέρ, παρουσίαση παραδειγμάτων καλής πρακτικής από την Ελλάδα και το εξωτερικό με θέμα την τοπική ανάπτυξη, τα παραδοσιακά επαγγέλματα και τον εθελοντισμό, ανοιχτή συζήτηση.

Με αφορμή την επίσκεψη 30 εκπροσώπων από οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών από την Ελλάδα, την Εσθονία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πολωνία,την Ιταλία και τη Σερβία σας  προσκαλούμε στην εκδήλωση «Διεθνείς εθελοντικές δράσεις στην Τήνο».

Η επίσκεψη των εκπροσώπων των οργανώσεων στο νησί, πραγματοποιείται στα πλαίσια  προγράμματος  δια βίου μάθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με θέμα τις παραδόσεις και τον πολιτισμό των παράκτιων περιοχών “Adult learning for coastal heritage revival and exchange”.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την συνεργασία του Δήμου Τήνου και της εθελοντικής οργάνωσης νέων «Citizens in Action», η οποία έχει υλοποιήσει μια σειρά από εθελοντικές δράσεις στην Τήνο από το 2012.
Σας περιμένουμε,
Δήμος Τήνου, Citizens in Action

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:
17:30-18:00  Έναρξη Εκδήλωσης, Χαιρετισμός Δημάρχου Τήνου, Καλωσόρισμα καλεσμένων από εκπροσώπους
18:00-18:30, It is more than a marble path (Ντοκιμαντέρ,γυρισμένο στην Τήνο από ομάδα νέων με θέμα διεθνείς εθελοντικές δράσεις)
18:30-19:30, Παραδείγματα καλής πρακτικής_ Παρουσίαση  δράσεων τοπικής ανάπτυξης οργανώσεων από την Τουρκία, την Πολωνία, την Ιταλία, την Εσθονία, τη Σερβία και την Ελλάδα. Ανοιχτή Συζήτηση με θέμα τοπική ανάπτυξη και εθελοντισμός

Τηλεφωνα Επικοινωνίας:
697 692 10 62:  Ξένια Κουτεντάκη, Συντονίστρια δράσης Citizens in Action
698 068 65 67: Βελαλόπουλος Γιώργος, εκπρόσωπος Δήμου Τήνου
Oι Citizens in Action είναι  εθελοντική οργάνωση που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με στόχο κυρίως την ενεργή συμμετοχή τους στην τοπική ανάπτυξη . Δραστηριοποιείται σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο διοργανώνοντας  εθελοντικές δράσεις μικρής ή μεγάλης διάρκειας. Από το 2002 οι Citizens in Action έχουν συνεργαστεί με 10 δήμους από όλη τη χώρα και έχουν φιλοξενήσει πάνω από 1000 εθελοντές από Ευρώπη, Ασία και Αμερική. Επίσης έχουν διοργανώσει πάνω από 30 διεθνή σεμινάρια και 3 μεγάλες καμπάνιες ευαισθητοποίησης που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα,στα δικαιώματα του πολίτη και στο  περιβάλλον.
Citizens in Action, Γκύζη 59,11474, Αθήνα, www.citizensinaction.gr, 210 3801881 (10:00-17:00 Δευτ.- Παρασκ)