Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Εμπορικός Σύλλογος Τήνος . ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ     Την Κυρ...



ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
&
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

    Την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου στα γραφεία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Παρευρέθησαν πολλά από τα μέλη της Ομοσπονδίας, τα περισσότερα των οποίων ήταν από τη νησιωτική περιοχή του Αιγαίου και κυρίως των Κυκλάδων και δυστυχώς όχι από την Αττική και τους όμορους νομούς. Από το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου συμμετείχαν ο πρόεδρος Ανδρέας Τσιμέκης, ο αντιπρόεδρος Νίκος Καλαμπαλίκης και η γενική γραμματέας Λουκία Κολλάρου.
    Έγινε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της Ο.Ε.Σ.Α.Ο.Ν.Ν.Α. και κατόπιν ακούσθηκαν οι προβληματισμοί και οι θέσεις των Εμπορικών Συλλόγων για τα τρέχοντα και επείγοντα θέματα που απασχολούν το ελληνικό εμπόριο (Ο.Α.Ε.Ε., κατασχέσεις, πορεία εμπορίου κ.α.).
     Ο πρόεδρος του Συλλόγου μας τοποθετήθηκε, εκτός των άλλων, για τα προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων (Ο.Α.Ε.Δ.), από τα οποία έχουν εξαιρεθεί τα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, λόγω του αναπτυγμένου βιοτικού επιπέδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αφού ανήκουν σε αυτή η Ρόδος, η Κως, η Μύκονος και η Σαντορίνη. Δυστυχώς για το θέμα αυτό δεν μπορεί να βρεθεί άμεσα λύση, καθώς ο ορισμός των περιφερειών είναι κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Εμπορικών Συλλόγων των νησιών Κέας, Νάξου, Πάρου & Αντίπαρου, Ρόδου, Σαντορίνης, Σέριφου, Σίφνου, Σύρου και Τήνου (Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου και Σύλλογος Επαγγελματιών Εξωμβούργου Τήνου) με την Ε.Σ.Ε.Ε., η οποία διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες.
    Μετά την τοποθέτηση όλων των Συλλόγων κατατέθηκαν στον πρόεδρο της Ε.Σ.Ε.Ε. κ. Βασίλη Κορκίδη οι προτάσεις των Εμπορικών Συλλόγων για τα θέματα του Ο.Α.Ε.Ε. (σύνταξη, περίθαλψη, κατασχέσεις, ρυθμίσεις), των ασφαλισμένων υπαλλήλων (ρεπό, Κυριακές, εργόσημο), των προγραμμάτων του Ο.Α.Ε.Δ., του ακτοπλοϊκού και της ενδοεπικοινωνίας των νησιών, της λειτουργίας των κέντρων υγείας και των νοσοκομείων στα νησιά, της ανυπαρξίας των γιατρών κ.α. ώστε να απαιτηθούν από το μεγαλύτερο συλλογικό όργανο του ελληνικού εμπορίου, την Ε.Σ.Ε.Ε., λύσεις από το Υπουργείο Εργασίας, Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Τουρισμού και Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.    


Για το Δ.Σ. του
Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου

       Ο Πρόεδρος                                 Η Γενική Γραμματέα
     Ανδρέας Τσιμέκης                                 Λουκία Κολλάρου