Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ανακοίνωση Λ.Σ. Τήνου για τις ανακοινώσεις - δηλώσεις του δήμαρχου Τήνου σχετικά με απεργία ΠΝΟ και πλοίο ασφαλείας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Τήνου Κροντηράς Παν. επιβεβαίωσε το ρόλο που έχει αναλάβει να υπονομεύει τις απεργίες της ΠΝ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Τήνου Κροντηράς Παν. επιβεβαίωσε το ρόλο που έχει αναλάβει να υπονομεύει τις απεργίες της ΠΝΟ. Κάθε φορά που απεργούν οι ναυτεργάτες ο δήμαρχος αν και  «σέβεται» τα δίκαια αιτήματά τους, δουλεύει με τα επιχειρήματα των εφοπλιστών και προετοιμάζει το βουλευτικό του κουστούμι. Καμαρώνει μάλιστα ότι ως δήμος Τήνου ανέδειξε την ανάγκη, όταν έχει απεργία η ΠΝΟ, να υπάρχει πλοίο ασφαλείας όπως βάφτισαν με το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ  Π. Ρήγα την κατάργηση της απεργίας των ναυτεργατών.
Για τα συμφέροντα των εφοπλιστών επίσης, ο δήμος Τήνου το 2011 με δελτίο τύπου,  βάφτισε μείωση των εισιτηρίων, ώθηση στον τουρισμό των νησιών μας και οικονομική ανάσα στους μόνιμους κατοίκους τους, την κατάργηση των  υπέρ τρίτων κρατήσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και μάλιστα το παρουσίασε ως πάγιο αίτημα της νησιωτικής Ελλάδας και της νησιωτικής αυτοδιοίκησης (στην κατάργηση των υπέρ τρίτων κρατήσεων πρωτοστάτησε επίσης και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Εμμ. Σώχος).

Οι τιμές στα εισιτήρια είναι αδιάψευστος μάρτυρας, για να βγουν σωστά συμπεράσματα για το ενδιαφέρον που δήθεν  έχουν ορισμένοι για το γενικότερο καλό του νησιού.
 Όμως όσα δελτία τύπου και να βγάλουν οι παρατρεχάμενοι των εφοπλιστών, οι νησιώτες γνωρίζουν ότι δεν είναι αποκλεισμένοι από τις απεργίες των ναυτεργατών αλλά ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες εξ αιτίας της βάρβαρης πολιτικής της Ε.Ε. και της συγκυβέρνησής Ν.Δ.–ΠΑΣΟΚ που εφαρμόζει άλλωστε και ο δήμος  Τήνου.
Είναι υποκριτικό το δήθεν ενδιαφέρον ότι κινδυνεύει η υγεία των Τηνιακών από την απεργία της ΠΝΟ. τη στιγμή που δεν λειτουργεί σε κανένα χωριό αγροτικό ιατρείο και όλοι γνωρίζουν την άθλια κατάσταση του κέντρου υγείας του νησιού που λειτουργεί χάριν στις υπερπροσπάθειες του αξιέπαινου προσωπικού του.
Είναι υποκριτικό να ισχυρίζονται ότι η απεργία της ΠΝΟ δυσκολεύει την επικοινωνία μας με την πρωτεύουσα του νομού, όταν το Γενάρη είχαμε  μόνο 5 πρωινά (06:00) δρομολόγια για τη Σύρο, το Φλεβάρη και το Μάρτη από 4.
Οι ναυτεργάτες, δημιουργοί της πρώτης ναυτιλίας του κόσμου (τελευταία επιβράβευσή τους από την πολιτεία και τους εφοπλιστές η κατάργηση των μειωμένων εισιτηρίων ΝΑΤ) δεν απεργούν για να δυσκολέψουν τη ζωή κανενός. Απεργούν γιατί είναι για πολλούς μήνες απλήρωτοι, γιατί τους καταργούν τις ΣΣΕ. Απεργούν γιατί ζουν καθημερινά τον εφιάλτη της επιβίωσής τους. Όπως τον ζουν χιλιάδες άνεργοι Τηνιακοί και νησιώτες, ανασφάλιστοι, χωρίς καμία βοήθεια. Αρκετοί χωρίς πρόσβαση στα βασικά διατροφικά προϊόντα. Άλλοι κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς, από εξώσεις κλπ. Καμία εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς τους υποψήφιους του δήμου και της περιφέρειας που  εμφανίζονται «ως ανεξάρτητοι» και κοροϊδεύουν για να πάρουν την ψήφο σου.
Πίσω τους είναι κρυμμένα κομματικά και επιχειρηματικά συμφέροντα ή προσωπικοί υπολογισμοί και φιλοδοξίες.
Οι νησιώτες, μαζί με τους ναυτεργάτες και όλους τους εργαζόμενους  πρέπει να οργανώσουμε την αντίστασή μας για να μην γίνουμε σκλάβοι του 21ου  αιώνα.

Καλούμε τον Τηνιακό λαό να ψηφίσει του υποψήφιους της Λαϊκής Συσπείρωσης και να ενισχύσει το ΚΚΕ, το κόμμα που στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό του ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της Ε.Ε. και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.