Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΔΗΛΩΣΗ του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Συρμαλένιου, για την 7η Επέτειο από το ναυάγιο του Sea Diamond

Συρμαλένιος Νίκος Βουλευτής Κυκλάδων www . syrmalenios . gr



Συρμαλένιος Νίκος
Βουλευτής Κυκλάδων



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 7η Επέτειο από το ναυάγιο του Sea Diamond
H κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της



Δυστυχώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσα να παρευρεθώ στις εκδηλώσεις για την 7η επέτειο από τη βύθιση του Sea Diamond στο βυθό της Καλντέρας.
Η απουσία μου αυτή δεν πρέπει να εκληφθεί ενδεχομένως ως ολιγωρία ή πολύ περισσότερο ως λήθη. Είναι όμως τόσα τα μέτωπα που καθημερινά ανοίγει η συγκυβέρνηση των μνημονίων που μας αναγκάζουν να είμαστε ταυτόχρονα παρόντες σε πολλές υποχρεώσεις.
Θέλω λοιπόν να δηλώσω για άλλη μια φορά εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ότι είμαστε απόλυτα αλληλέγγυοι και συμπαραστάτες στη Συντονιστική Επιτροπή των Θηραίων Πολιτών και στους φορείς της Σαντορίνης, που επί επτά συνεχή χρόνια κρατάνε τη φλόγα του αγώνα ζωντανή με τελικό στόχο την ανέλκυση του Sea Diamond.
Κάποιοι μπορεί να επιδιώκουν το ζήτημα να ξεχαστεί, κάποιοι θεωρούν ότι η ανακίνηση του θέματος κάνει ζημιά στον τουρισμό. Κάνουν δηλαδή ότι δεν καταλαβαίνουν ότι η ζημιά από την προϊούσα διάβρωση του κουφαριού, θα προκαλέσει μελλοντικά πολύ μεγαλύτερη ζημιά από αυτή που υφίσταται το θαλάσσιο περιβάλλον σήμερα, που πράγματι είναι πολύ μικρή και ελεγχόμενη.
Γι΄ αυτό δεν επιτρέπεται ούτε εφησυχασμός, ούτε ολιγωρία. Η κυβέρνηση βεβαίως αδιαφορεί, όπως αδιαφόρησαν επί της ουσίας και όλες οι κυβερνήσεις και οι αρμόδιοι υπουργοί από το 2007 μέχρι σήμερα. Μπορεί σύμφωνα με την ελληνική, αλλά και την ευρωπαϊκή νομοθεσία να μην έχει την άμεση ευθύνη για την ανέλκυση του πλοίου, όμως δεν μπορεί να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο, σε πλήρη αντίθεση με τις κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Ισπανίας, που πήραν απόλυτα ενεργητική θέση στην ανέλκυση των αντίστοιχων ναυαγίων. Και μάλιστα όταν οι μέχρι σήμερα καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων, επιβάλλουν στην πλοιοκτήτρια εταιρεία την ανέλκυση, με ίδιον κόστος, του ναυαγίου.
Η κυβέρνηση εδώ και τώρα, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της. Η βραδυφλεγής βόμβα για τη Σαντορίνη, για τις Κυκλάδες, για το Αιγαίο, πρέπει να φύγει από το βυθό της Καλντέρας. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε προς αυτή την κατεύθυνση.


      7/4/2014