Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

O ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ Με την ευλογιά του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β’ και με ιδιαίτ...




Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ

Με την ευλογιά του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β’ και με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκε στον πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου η Ακολουθία του Εσπερινού της Συγχωρήσεως.
Πλήθος πιστού λαού κατέκλυσε κυριολεκτικά τον Ναό από την έναρξη της Ακολουθίας για να παρακολουθήσει και να συμπροσευχηθεί στην πρώτη Ακολουθία της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η οποία στον πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης τελείται με ιδιαίτερο τρόπο.
Όλος ο Ναός φωταγωγήθηκε από τα εκατοντάδες καντήλια και τους πολυελέους, τάματα της πίστης των πιστών, ενώ οι χοροί, των ιεροψαλτών στο δεξιό αναλόγιο και των κληρικών στο αριστερό, αποδίδοντας τα μουσικά μέλη κατά τρόπο λιτό και κατανυκτικό, εισήγαγαν τους πιστούς στο χαρμόλυπο στάδιο των αρετών κατά τρόπο ιεροπρεπή.
Ομιλητής κατά τον Εσπερινό ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Σέττας, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Ο συμβολισμός του φωτός από την Παλαιά Διαθήκη έως και σήμερα, από τη βίβλο της Γενέσεως έως την αφή του Αγίου Φωτός».
Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φανερός, μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου και ευχαρίστησε τον π. Ιάκωβο και τους συμμετέχοντες, όλο τον Κλήρο της ιεράς νήσου, τον Δήμαρχο Τήνου τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. και τους ευσεβείς Χριστιανούς που συνέρρευσαν από όλο το νησί αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδος.
Στο τέλος του Εσπερινού η Διοικούσα Επιτροπή του Πανελληνίου Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου προσέφερε προς πνευματική οικοδομή των πιστών βιβλίο πνευματικού περιεχομένου.


Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης