Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ποιοι εξαιρούνται από τη συλλογή αποδείξεων

Στην απόφαση του υφυπουργού οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και περιγράφονται αναλυ...



Στην απόφαση του υφυπουργού οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και περιγράφονται αναλυτικά οι αποδείξεις που περνούν στην εφορία το τρέχον έτος, αναφέρονται και οι ομάδες αυτών που εξαιρούνται απο το μέτρο της συλλογής αποδείξεων.
Πρόκειται για: υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών και των λοιπών δημοσίων πολιτικών υπηρεσιών, της μόνιμης αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στρατιωτικούς που υπηρετούν στο εξωτερικό, όσους διαμένουν σε οίκο ευγηρίας, σε ψυχιατρικά καταστήματα, φυλακισμένους.
Τι ισχύει για τους άλλους 
Προκειμένου το ποσό μείωσης φόρου που προκύπτει με βάση την κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του ν. 4172/2013 να διατηρηθεί ακέραιο, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ιδίου νόμου, ο φορολογούμενος απαιτείται να προσκομίσει αποδείξεις σε ποσοστό 10% του δηλούμενου και φορολογούμενου ατομικού εισοδήματος. Το ποσό των αποδείξεων που προσκομίζονται γίνεται αποδεκτό μόνο εφόσον έχει περιληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση, λογίζεται συνολικά και για τους δύο συζύγους και επιμερίζεται μεταξύ τους ανάλογα με το δηλούμενο και φορολογούμενο σύμφωνα με την κλίμακα ατομικό εισόδημα.
Ο προηγούμενος επιμερισμός εφαρμόζεται μόνο στην περίπτωση που ο υπόχρεος και η σύζυγος δηλώνουν εισόδημα το οποίο φορολογείται με την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων. Στην περίπτωση που δεν προσκομίζεται το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων αγορών, η θετική διαφορά μεταξύ του απαιτούμενου ποσού αποδείξεων, με ανώτατο όριο τις 10.500 ευρώ και του προσκομισθέντος ποσού αποδείξεων, πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 22% και το ποσό που προκύπτει προσαυξάνει το φόρο.


Πηγή : http://www.koutipandoras.gr/