Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Οι ποινές για άσκηση βίας ή θανάτωση ζώων

Τις επιπτώσεις που έχουν οι παραβάτες του νόμου για το βασανισμό, την κακοποίηση των ζώων και άλλες σχετικές παραβάσεις, επισημαίνει μετά...

Τις επιπτώσεις που έχουν οι παραβάτες του νόμου για το βασανισμό, την κακοποίηση των ζώων και άλλες σχετικές παραβάσεις, επισημαίνει μετά το σάλο με τις φόλες που έχουν αποδεκατίσει πολλά ζώα στη Νάξο, ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Μανιός. Δυστυχώς, παρ’ όλο ότι...



... αυτή η δημοσιοποίηση έγινε και προ ολίγου καιρού, κάποιος ή κάποιοι ασυνείδητοι εξακολουθούν να θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή οικόσιτων και αδέσποτων ζώων, τοποθετώντας φόλες σε πολλά σημεία της πόλης της Νάξου και στην περιοχή της Αγ.Άννας-Κάπαρες.

Οι ποινές για τους παραβάτες σύμφωνα με τον Ν. 4039/2012: 

Απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και  βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώων, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατά αυτού όπως ιδίως κρέμασμα, δηλητηρίαση, πνιγμός, κάψιμο, σύνθλιψη και ακρωτηριασμός.

Απαγορεύεται η πώληση, εμπορία και παρουσίαση – διακίνηση μέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηματογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου.

Οι παραβάτες των παραπάνω διατάξεων τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από 5.000 € έως 15.000 €. Επίσης τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 30.000 € για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό.  
Όποιος Δημότης γνωρίζει περιστατικά σχετικά με κακοποίηση ή θανάτωση ζώων να επικοινωνήσει με το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου.  


Πηγή : http://www.naxos-news.gr/