Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Καμία διαρροή πετρελαιοειδών από το πλοίο στη Μύκονο, επισημαίνουν οι αρμόδιοι

Όπως ενημέρωσαν οι αρμόδιοι φορείς, η κατάσταση σχετικά με το προσαραγμένο πλοίο στην περιοχή «Αυλέμονας» ήταν και παραμένει σε πλήρη έλ...

Όπως ενημέρωσαν οι αρμόδιοι φορείς, η κατάσταση σχετικά με το προσαραγμένο πλοίο στην περιοχή «Αυλέμονας» ήταν και παραμένει σε πλήρη έλεγχο.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία που έχει αναλάβει πλήρως την εποπτεία και τη συλλογή όλων των απορριμμάτων από όλη την ακτογραμμή του νησιού μας, συνεχίζει με αποκλειστική ευθύνη της, να μεταφέρει τα απορρίμματα εκτός Μυκόνου, και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τον πλήρη καθαρισμό μετά και από την απομάκρυνση του προσαραγμένου πλοίου. Η  Δημαρχεύουσα, ήταν παρούσα και κατά την πρώτη απομάκρυνση των κοντέινερ από το προσαραγμένο πλοίο. 



Παράλληλα, όπως διαβεβαιώνει ρητά τόσο η εταιρεία όσο και οι Λιμενικές αρχές δεν υπάρχει ρήγμα αλλά και καμία διαρροή πετρελαιοειδών από το πλοίο, και η άντληση τους ξεκίνησε και συνεχίζεται πλέον με ικανοποιητικούς  ρυθμούς. Παράλληλα, το προστατευτικό φράγμα που έχει τεθεί στη γύρω περιοχή, απομονώνει το προσαραγμένο πλοίο από τη γύρω θαλάσσια περιοχή και κάθε κίνδυνος μόλυνσης του υδάτινου περιβάλλοντος δεν υπάρχει.    

Συνεπώς, όπως τονίζεται, ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας μέχρι στιγμής και ο συντονισμός της εταιρείας και των αρμόδιων αρχών έχει αποφέρει αποτέλεσμα, καθώς και ότι η Μύκονος ήταν και θα παραμείνει καθόλα έτοιμη για τη νέα Τουριστική σεζόν και οι όποιες ανησυχίες υπάρχουν μέρα με τη μέρα απομακρύνονται. 



Η δημαρχεύουσα Μυκόνου, Ειρήνη Γρυπάρη, μετέβη το Σάββατο 15/3 στο θαλάσσιο χώρο στην ευρύτερη περιοχή του «Αυλέμονα», όπου μαζί με τον απεσταλμένο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Ωκεανογράφο Δόκτορα Μαμαλούκα Βασίλειο, ενημερώθηκε για τη διαδικασία άντλησης των πετρελαιοειδών αλλά και όλες τις διαδικασίες και τα τεκταινόμενα σχετικά με το εκεί προσαραγμένο πλοίο...




Πηγή : http://www.naxos-news.gr/