Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ο Άδωνις ακούει; - Ξέμειναν από εμβόλια στην Πάρο

Για τα προβλήματα υγείας στα νησιά και για τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση εμβολιασμού των παιδιών με το αντιφυματικό εμβόλιο σε Πάρο-Αντίπα...


Για τα προβλήματα υγείας στα νησιά και για τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση εμβολιασμού των παιδιών με το αντιφυματικό εμβόλιο σε Πάρο-Αντίπαρο, ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Ν. Αιγαίου Πάρου, Κώστας Μπιζάς...

Σε απάντηση σχετικού ερωτήματος που είχε υποβάλει ο κ. Μπιζάς από τον περασμένο Ιανουάριο, η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε αυθημερόν απάντησή της ενημέρωσε, ότι ο Αντιφυματικός εμβολιασμός για το έτος 2014 δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα στα περισσότερα νησιά του Νομού, λόγω έλλειψης εμβολίων από το Υπουργείο Υγείας.

Επιπλέον, ανέφερε στην ίδια απάντηση, ότι το πρόβλημα υπάρχει από πέρσι και για αυτό το λόγο αρκετά νησιά δεν έκαναν εμβόλια ούτε τη Σχολική χρονιά 2013. Από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι σήμερα, απολύτως καμία εξέλιξη είχε το θέμα και πολλά παιδιά στα νησιά, παραμένουν χωρίς εμβολιασμό.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του κ. Μπιζά προς τον υπουργό Υγείας

"Αξιότιμε κε Υπουργέ ,

Η σχολική χρονιά 2013-2014 τελειώνει και τα παιδιά της Πάρου και της Αντιπάρου δεν έχουν πραγματοποιήσει  το αντιφυματικό εμβόλιο διότι το Υπουργείο Υγείας δεν έχει στείλει τα  εμβόλια  στην Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το  θέμα είναι πολύ σοβαρό, αν αναλογισθεί κανείς ότι έχουν εμφανισθεί ασθένειες που η χώρα μας είχε ξεχάσει.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στις 24 Ιανουαρίου 2014 έστειλα επιστολή προς την Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ με την οποία ζητούσα  να  ενημερωθώ για το χρονικό διάστημα που προβλέπετε να πραγματοποιηθεί το ΑΝΤΙΦΥΜΑΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ  στα παιδιά  της  Πάρου και της Αντιπάρου .

Την ίδια ημέρα στις 24.01.14 η αρμόδια Δ/νση της Περιφέρειας μου έστειλε την παρακάτω απάντηση :

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Αντιφυματικός εμβολιασμός για το έτος 2014 δεν έχει ολοκληρωθεί  ακόμα στα περισσότερα νησιά του Νομού, λόγω έλλειψης εμβολίων από το Υπουργείο Υγείας -Δ/νση Δημόσιας υγείας (Αριστοτέλους 17- Αθήνα). Το πρόβλημα υπάρχει από πέρσι και για αυτό τον λόγο αρκετά νησιά δεν έκαναν εμβόλια ούτε την Σχολική χρονιά 2013. Είμαστε σε συχνή επικοινωνία μαζί τους, αν υπάρχει κάτι νεότερο θα σας ενημερώσουμε».

Δυστυχώς έχουν περάσει 40 ημέρες και δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη στο παραπάνω θέμα.

Επειδή λοιπόν είναι ορατός ο κίνδυνος να μην πραγματοποιηθεί ο σχετικός εμβολιασμός  ζητάω την συνδρομή σας για την επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος για την υγεία των παιδιών  μας.

Επίσης κε Υπουργέ,

Σας στέλνω και την ανακοίνωση της Περιφερειακής Παράταξης « ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» με την οποία είμαι εκλεγμένος από τους συμπατριώτες μου στην Πάρο και την Αντίπαρο και η οποία εκδόθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2014  για να συμπαρασταθεί στα προβλήματα και τις ειρηνικές κινητοποιήσεις - χωρίς κανένα επεισόδιο - που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι των νησιών μας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση :

« Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Πάρου και της Αντιπάρου αναδεικνύουν την αγωνία των μονίμων κατοίκων των νησιών που μετατρέπεται σε αγώνα. Σε μια δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για τον τόπο οι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου – Αντιπάρου ζητούν το αυτονόητο: να διαφυλαχτεί το αγαθό της Υγείας και να έχουν πρόσβαση σε αυτό όλοι.

Η απουσία παιδιάτρου για τα 2500 παιδιά της Πάρου και της Αντιπάρου από τον Νοέμβριο του 2010 έως σήμερα αναδεικνύει την αστοχία και τις αρνητικές συνέπειες των μνημονιακών μέτρων που ακολούθησαν την προσφυγή της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ. τον Απρίλιο του 2010. 

Ο Περιφερειακός Συνδυασμός της μείζονος Αντιπολίτευσης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» εκφράζει τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των Παριανών και Αντιπαριωτών για την πλήρη στελέχωση του Κ.Υ. Πάρου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και οδηγών του Ε.Κ.Α.Β.

Καλεί την Πολιτεία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου αυτά να ικανοποιηθούν και ταυτόχρονα να διαφυλάξει την συνταγματική υποχρέωση της για την νησιωτικότητα.

Καλεί τους κατοίκους των νησιών να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και με ενωτική και διεκδικητική δράση - μακριά από σκοπιμότητες - να συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη για ένα καλύτερο αύριο.

Η Πάρος και η Αντίπαρος είναι δυο από τα νησιά -διαμάντια του Αιγαίου και βασικοί τουριστικοί προορισμοί της χώρας μας. Οι μόνιμοι κάτοικοι και οι χιλιάδες επισκέπτες τους πρέπει να είναι και να νιώθουν ασφαλείς.

Η κινητοποίηση που πραγματοποιείται την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 καθώς και η μαζική συμμετοχή (5419 κάτοικοι) στο Δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 να ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά και το Υπουργείο Υγείας να δώσει άμεσα λύσεις».

Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή ενημέρωση".
                                                                                                                      Πηγή: naxos-news.gr