Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα να παραμείνουν η ναυαρχίδα του τουρισμού μας

Με αφορμή το υπό ψήφιση σχέδιο νόμου για τον τουρισμό και ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου, ο επικεφαλής της μείζονος...




Με αφορμή το υπό ψήφιση σχέδιο νόμου για τον τουρισμό και ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου Χαράλαμπος Κόκκινος και τα στελέχη και του Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» με την παρούσα ανακοίνωση επισημαίνουμε την ανάγκη για συνεννόηση, συνεργασία, οργανωμένη δράση και επένδυση στην καινοτομία.
· Η περιφερειακή έδρα τουρισμού Αιγαίου είναι στο μεγαλύτερο νησί της Περιφέρειάς μας στη Ρόδο, στο οποίο από το 2015-2016 θα επαναλειτουργήσει η σχολή ξεναγών.
· Απαιτείται ικανοποιητική στελέχωση των γραφείων του ΕΟΤ στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και να αναβαθμιστεί η τουριστική εκπαίδευση με την ΑΣΤΕΡ (Ανωτάτη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου) να ξαναβρίσκει τον παλιό πρωταγωνιστικό της ρόλο.
·Την ίδια ώρα, έχουμε την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου που θα φέρει θέσεις εργασίας στην περιοχή μας και θα στηρίξει δημοσιονομικά τη χώρα. Για να συμβεί αυτό απαιτείται οργανωμένη δράση και σταθερό πολιτικό περιβάλλον.Εάν οι διχαστικές «ιαχές», ο φανατισμός και η πόλωση επηρεάσουν την πολιτική ζωή της χώρας και εξάγουμε δυσάρεστες ειδήσεις και πολιτική ανωμαλία (ενόψει μάλιστα των επερχόμενων Ευρωεκλογών και Αυτοδιοικητικών εκλογών) είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα επηρεαστεί αρνητικά και το ευαίσθητο τουριστικό προϊόν.
Σ’ αυτή λοιπόν την κρίσιμη ώρα καλούμαστε όλοι μας να δείξουμε συνέπεια και ωριμότητα. Τα μικροκομματικά και μικροπαραταξιακά παιχνίδια να απομονωθούν. Ο τουρισμός αποτελεί εθνική υπόθεση και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε:
με οργάνωση και εθνική ενότητα για να έχουμε θετικό αποτέλεσμα…


Πηγή : http://www.cyclades24.gr/