Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ορατός ο κίνδυνος βύθισης του πλοίου που προσάραξε στη Μύκονο

Χωρίς κάποιο θετικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη  ημέρα οι προσπάθειες αποκόλλησης του τουρκικού φορτηγού πλοίου  Y...



Χωρίς κάποιο θετικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη  ημέρα οι προσπάθειες αποκόλλησης του τουρκικού φορτηγού πλοίου Yusuf Cepnioglu το οποίο προσάραξε το βράδυ της Παρασκευής σε Βόρεια βραχώδη ακτή τηςΜυκόνου (διαβάστε εδώ αναλυτικά)

Οι κακές καιρικές συνθήκες και η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το πλοίο καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την αποκόλλησή του από τα βράχια. Το μισοβυθισμένο πλοίο, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει από το Λιμενικό Σώμα και από ρυμουλκά θεωρείται από δύσκολο έως απίθανο να αποκολληθεί από τα βράχια και να απομακρυνθεί από την περιοχή.


Το μόνο παρήγορο είναι ότι βρίσκεται υπό έλεγχο η ρύπανση που έχει προκληθεί στο θαλάσσιο περιβάλλον, καθώς οι προσπάθειες που κατέβαλε το Λιμενικό Σώμα για να περιοριστεί έχουν στεφθεί με επιτυχία.

Το αρνητικό στοιχείο που από το Σάββατο δε διευκολύνει την προσπάθεια, είναι οι ισχυροί Βόρειοι άνεμοι που φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ. Κάτω από τέτοιες συνθήκες είναι αδύνατον να υπάρξουν θετικές εξελίξεις.


Αυτό που απεύχονται όλοι είναι να μη βυθιστεί το πλοίο κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά πιθανό.




Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή το Λιμενικό Σώμα:


Αναφορικά με την προσάραξη του M/V “YUSUF CEPNIOGLU”, σημαίας Τουρκίας, που σημειώθηκε πρώτες πρωινές ώρες χθες, 08.03.14, γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:

Η κατάσταση του πλοίου παραμένει χωρίς σημαντική μεταβολή και μέχρι στιγμής παρατηρείται περιορισμένης έκτασης ρύπανση, εγκλωβισμένη μεταξύ του πλοίου και της βραχώδους ακτής. Λόγω των ισχυρών ανέμων, μικρός αριθμός εμπορευματοκιβωτίων έχει αποσπαστεί από το φορτίο του πλοίου, τα οποία επιπλέουν, επίσης, μεταξύ πλοίου και βραχώδους ακτής.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει ήδη αναθέσει τις ενέργειες ναυαγιαίρεσης και προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος σε εξειδικευμένη εταιρεία, πλωτά μέσα της οποίας με κατάλληλο εξοπλισμό, έχουν ήδη από χθες καταπλεύσει στην περιοχή.

Κλιμάκιο εξειδικευμένων για θέματα προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. βρίσκεται ήδη στη Μύκονο, προκειμένου να συνδράμει το έργο της οικείας Λιμενικής Αρχής στη διαχείριση του συμβάντος. Παράλληλα, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, που διενεργεί την προανάκριση, έχει ενισχυθεί με μέσα και υλικά απορρύπανσης για την περίπτωση που απαιτηθεί η χρήση τους.

Επισημαίνεται ότι στην περιοχή επικρατούν άνεμοι εντάσεως 7-8bf, ενώ εξελίξεις θα δοθούν με νεότερο δελτίο τύπου.


Πηγή : http://cyclades24.gr

http://cyclades24.gr/index.php/component/k2/item/10515-oratos-o-kindynos-bythishs-toy-ploioi-video