Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Γ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΕΚΑΒ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τον ρόλο που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μπορεί να διαδραματίσει στα ζητήματα υγείας στα νησιά ανέδειξε και ταυτόχρονα...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον ρόλο που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μπορεί να διαδραματίσει στα ζητήματα υγείας στα νησιά ανέδειξε και ταυτόχρονα επιβεβαίωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης “το Νότιο Αιγαίο Μπροστά” κ. Γιώργος Χατζημάρκος σε συνάντηση που είχε για τον σκοπό αυτό με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Κωστόπουλο.
Τα προβλήματα, τις  δυσλειτουργίες και τα κενά που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου σε ότι αφορά το ΕΚΑΒ έθεσε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο παρουσία και του Δημοτικού συμβούλου και υποψηφίου Περιφερειακού συμβούλου κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη.
Ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος παρουσίασε στον κ. Κωστόπουλο τα φλέγοντα ζητήματα της λειτουργίας του ΕΚΑΒ σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας, αναφέροντας ενδεικτικά :
-          Τα προβλήματα στους τομείς της Νότιας Ρόδου, Αρχαγγέλου και Εμπωνας στο νησί της Ρόδου,
-          Την παντελή έλλειψη μονάδας ΕΚΑΒ στο νησί της Κω,
-          Την υπολειτουργία του ΕΚΑΒ που οφείλεται στις ακάλυπτες βάρδιες στα νησιά της Νάξου, της Μυκόνου και της Πάρου.
Ο κ. Κωστόπουλος δεσμεύθηκε να εξετάσει την δυνατότητα επανασχεδιασμού του δικτύου του ΕΚΑΒ όπου μπορεί να προκύψουν βελτιώσεις μέσω διορθωτικών κινήσεων ενώ σε ότι αφορά τον συνολικό σχεδιασμό περιέγραψε πως κινείται σε δύο επίπεδα η προσπάθεια της Διοίκησης του ΕΚΑΒ, στην ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας προμήθειας νέων ασθενοφόρων που θα συμβάλει στην ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ στα νησιά και στην ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό μέσα από την κινητικότητα, την απορρόφηση των οδηγών των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας και στον μεγάλο αριθμό προσλήψεων που το ΕΚΑΒ έχει ζητήσει και η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος μετά το πέρας της συνάντησης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση :

Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά η απουσία της Περιφερειακής Αρχής στα κρίσιμα ζητήματα της Περιφέρειας. Στην ενίσχυση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ στα νησιά μας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντί να έχει ρόλο πρωταγωνιστικό επέλεξε να  παραμείνει σε ρόλο θεατή. Τόσο στον στόλο όσο και στο εποχικό προσωπικό,  η συνεργασία Περιφέρειας και διοίκησης ΕΚΑΒ  θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη και οι νησιώτες μας μπορούν να την θεωρούν δεδομένη από την δική μας πλευρά. Ο ρόλος της Περιφέρειας δεν είναι να αυτοδιαφημίζεται ως μεγαλοκαταθέτης αλλά να δαπανά στοχευμένα στην καρδιά των ζωτικών προβλημάτων των νησιών. Είναι ανεπίτρεπτο να συνδράμει οικονομικά η διαλυμένη οικονομικά Α’ Βάθμια Αυτοδιοίκηση και όχι ο Περιφερειακός θεσμός”.