Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Αντισυνταγματικό και παράνομο το τέλος για τη ΝΕΡΙΤ

Αντισυνταγματικό και παράνομο χαρακτηρίζουν το ανταποδοτικό τέλος που προβλέπεται να εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ υπέρ τη...



Αντισυνταγματικό και παράνομο χαρακτηρίζουν το ανταποδοτικό τέλος που προβλέπεται να εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ υπέρ της ΝΕΡΙΤ η ΠΟΣΠΕΡΤ, προσφευγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Στην αίτησή της η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό με την οποία καθορίζεται το ύψος του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΝΕΡΙΤ και ο τρόπος είσπραξής του.
Η Ομοσπονδία, υποστηρίζει οτι το επίμαχο ανταποδοτικό τέλος επιβάλλεται σε όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος ανεξάρτητα αν βλέπουν ή όχι τηλεόραση, με συνέπεια να αποτελεί φόρο.
«Οι φορολογούμενοι ήδη επιβαρύνονται για τη λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΔΤ), που λειτουργεί εν μέρει και χρηματοδοτείται μέσω κρατικού προϋπολογισμού και επιβαρύνονται εκ νέου για την ίδια αιτία μέσω του νέου ανταποδοτικού τέλους», επισημαίνει η ΠΟΣΠΕΡΤ.
Η Ομοσπονδία τονίζει ότι το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της ΝΕΡΙΤ αντιβαίνει στα αρθρα 25 και 4 του Συντάγματος για την αρχή της αναλογικότητας και της ισότητας των πολιτών ενώπιον του Νόμου.


Πηγή : http://www.koutipandoras.gr