Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Καθησυχάζει ο Δήμος Μυκόνου για την κατάσταση του προσαραγμένου πλοίου

Σύσκεψη στο Δήμο Μυκόνου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στην οποία συμμετείχαν η δημαρχεύουσα  Ειρήνη Γρυπάρη , εκπρόσωποι της εταιρίας ...



Σύσκεψη στο Δήμο Μυκόνου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στην οποία συμμετείχαν η δημαρχεύουσα Ειρήνη Γρυπάρη, εκπρόσωποι της εταιρίας Tsavliris Salvage, του Λιμενικού και άλλων αρμοδίων φορέων σχετικά με το προσαραγμένο φορτηγό πλοίο στην περιοχή «Αυλέμονας».
Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, η κατάσταση του πλοίου ήταν και παραμένει σε πλήρη έλεγχο. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, η εταιρεία TSAVLIRIS SALVAGE έχει αναλάβει πλήρως την εποπτεία και τη συλλογή όλων των απορριμμάτων από όλη την ακτογραμμή του νησιού, τα οποία μεταφέρονται εκτός Μυκόνου και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τον πλήρη καθαρισμό.
Παράλληλα, όπως διαβεβαιώνει ρητά τόσο η εταιρεία όσο και οι Λιμενικές αρχές δεν υπάρχει ρήγμα αλλά και καμία διαρροή πετρελαιοειδών από το πλοίο, τα οποία αμέσως με την κατάπαυση των δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα αντληθούν. Ταυτόχρονα, μετά και από ενημέρωση του Λιμενάρχη προς τη Δημαρχεύουσα, όσον αφορά τα στοιχεία φόρτωσης του πλοίου από Τουρκία, δεν υπάρχουν σκευάσματα με χημικές ουσίες στο φορτίο του πλοίου.
«Συνεπώς, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας μέχρι στιγμής και ο συντονισμός της εταιρείας και των αρμόδιων αρχών έχει αποφέρει αποτέλεσμα. Η Μύκονος ήταν και θα παραμείνει καθόλα έτοιμη για τη νέα Τουριστική σεζόν», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Πηγή : http://www.cyclades24.gr/