Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ , ΤΕΤΑΡΤΗ 19 & ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

    Ερμούπολη     10 - 03 - 14        α.π. : οικ. 14 Μέλη    Σ.Ε.Α.Δ.Α. - Δ.Σ. ΟΣΕΑΔΕ Κατεχάκη 56 11525 Αθήνα  φαξ :2...


   Ερμούπολη     10 - 03 - 14
       α.π. : οικ. 14


Μέλη    Σ.Ε.Α.Δ.Α.
- Δ.Σ. ΟΣΕΑΔΕ
Κατεχάκη 56
11525 Αθήνα
 φαξ :2103403355


- Αποκ. Διοίκηση Αιγαίου
φαξ: 2104291073
- Σύλλογο Εργ. Α.Δ. Αιγαίου
   ( περ. Β. Αιγαίου)
   φαξ : 2251045297
- Ιστολόγιο Συλλόγου




Θέμα : Συμμετοχή του Συλλόγου στις  Πανελλαδικές Απεργίες 12, 19-20 Μαρτίου 2014


1.    Το σχέδιο νόμου  για την «αξιολόγηση» όσο και οι προαποφασισμένες απολύσεις  δημοσίων υπαλλήλων, αποτελούν εργαλεία για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου στην κατεύθυνση που δίνουν οι  παραγγελίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης , του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ. Οι κατευθύνσεις αυτές  συγκλίνουν στην  φιλοσοφία που υπηρετεί και η κυβέρνηση, σύμφωνα με την οποία, στο κράτος θα μείνουν μόνο οι υπηρεσίες που δεν προσφέρουν κέρδος στους ιδιώτες. Στοχεύουν σε  ένα μικρό, ευέλικτο και επιτελικό κράτος, που από την μια θα ταλαιπωρεί και θα  χαρατσώνει τα λαϊκά  στρώματα , ενώ  θα υπηρετεί ακόμη πιο πιστά τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων από την άλλη.
2.   Η ψευδεπίγραφη αξιολόγηση που επιχειρεί να επιβάλλει  η κυβέρνηση, δεν στοχεύει στην οποιαδήποτε βελτίωση των δημοσίων υπηρεσιών, όσο αφορά την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ( δηλ. τους εργαζόμενους και γενικότερα τα λαϊκά στρώματα), αλλά στην αποτελεσματικότερη υποταγή των εργαζομένων στο δημόσιο στις επιδιώξεις της πολιτικής της. Θέλει τους δημοσίους υπαλλήλους και λειτουργούς όχι θεματοφύλακες του δημοσίου συμφέροντος, αλλά ασπόνδυλα όργανα μιας πολιτικής που κατακρεουργεί  κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα από την μια, ενώ διασφαλίζει , ακόμη και μέσα στην κρίση,  μυθώδη κέρδη στους  επιχειρηματικούς ομίλους. Η διάλυση της δημόσιας υγείας που μεθοδεύει απροκάλυπτα η κυβέρνηση, φροντίζοντας για την τσέπη των εμπόρων “υγείας”, δείχνει στην πράξη τι σημαίνει  “λιγότερο”  κράτος.  Η σκανδαλώδης νέα αύξηση των διοδίων των, ιδιωτικοποιημένων  δρόμων - νέα “προίκα” στους  οι εθνικούς εργολάβους ως συμπλήρωμα στα δισεκατομμύρια των επιδοτήσεων και των θαλασσοδανείων με κρατική εγγύηση για τα δήθεν “αυτοχρηματοδοτούμενα” έργα, καταστά   σαφές γιατί η κυβέρνηση θέλει υποταγμένους και φοβισμένους υπαλλήλους.
3.   Στην ίδια ακριβώς μεθόδευση εντάσσονται και οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα καθώς σηματοδοτούν την παράδοση στους επιχειρηματικούς ομίλους ότι έχει απομείνει από τις κοινωνικές υπηρεσίες που το κράτος είναι συνταγματικά υποχρεωμένο να παρέχει, ενώ προστίθενται στις εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις του ιδιωτικού τομέα.
4.    Δεν υπερασπιζόμαστε  τίποτα από την μέχρι σήμερα κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο τομέα με αποκλειστική ευθύνη των κυβερνήσεων και του εργοδοτικού “συνδικαλισμού”,  σύμφωνα με την οποία το δημόσιο εκτελεί χρέη τροχονόμου για τα κέρδη μιας χούφτας “εθνικών” εργολάβων, προμηθευτών, τραπεζιτών κλπ.
Για τον Σύλλογό μας η όποια αξιολόγηση κρίνεται, πρώτα και κύρια από  το 

1.    περιεχόμενο και το σκοπό που υπηρετεί. Μια τέτοια αξιολόγηση οφείλει να ξεκινά από τον βασικό  στόχο για Δημόσιο που θα εξυπηρετεί τις κοινωνικές – λαϊκές ανάγκες. Η δική μας αξιολόγηση συνεχίζει με οργάνωση και στελέχωση υπηρεσιών με βάση την ικανοποίηση των  κοινωνικών  αναγκών  στην παιδεία, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια, την προστασία του περιβάλλοντος, την λαϊκή κατοικία, τον μαζικό αθλητισμό, τις ασφαλείς  και σύγχρονες μετακινήσεις,  την αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία κλπ  και όχι με βάση όσα περισσεύουν από το φαγοπότι των προνομίων και των παχυλών επιδοτήσεων των επιχειρηματικών ομίλων. Για  μια  αξιολόγηση που βασίζεται σε τέτοια κριτήρια αγωνιζόμαστε και εργαζόμαστε συνάμα.

ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ !
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ -  ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !

Υλοποιώντας τις αποφάσεις της Γ.Σ. της 26ης Φεβρουαρίου, συμμετέχουμε στην πανελλαδική – πανυπαλληλική απεργία  την Τέτάρτη 12 Μαρτίου καθώς και στην 48ωρη απεργία  την Τετάρτη  19 και Πέμπτη 20 Μαρτίου σύμφωνα και με τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας. Καλούμε νέα Γ.Σ.  την Τρίτη 18 Μάρτη στις 1:00 μμ για την  λήψη αποφάσεων  κλιμάκωσης του αγώνα σε συντονισμό με τους συναδέλφους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ :
ΣΥΡΟΣ : 10:30  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΡΟΔΟΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ :  ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ




ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 
                                                       

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ




ΧΑΡΗΣ ΖΕΠΑΤΟΣ
       Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΕΙΡΗΝΗ ΠΕΤΡΑΚΗ