Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Δένουν τα πλοία στα λιμάνια στις 27 Μαρτίου

Ακινητοποίηση πλοίων των ακτοπλοϊκών εταιρειών που εξακολουθούν να οφείλουν δεδουλευμένα στα πληρώματα αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ο...



Ακινητοποίηση πλοίων των ακτοπλοϊκών εταιρειών που εξακολουθούν να οφείλουν δεδουλευμένα στα πληρώματα αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.... 

Στις 27 Μαρτίου συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτικών δεν θα επιτρέπουν να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά πλοία εταιρειών που δεν έχουν εξοφλήσει τις οφειλόμενες αποδοχές στα πληρώματα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΟ είχε προειδοποιήσει γ
ια δυναμικές κινητοποιήσεις έξι ακτοπλοϊκές εταιρείες, αν δεν εξοφλούνταν τα δεδουλευμένα των ναυτεργατών μέχρι τις 20 Μαρτίου.

«Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, διαμαρτυρίες, παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις οι εν λόγω εταιρείες αδιαφορούν εκμεταλλευόμενες και την απαράδεκτη, εξοργιστική στάση του ΥΝΑ και των ελεγκτικών του αρχών που κωφεύουν και μένουν απαθείς χωρίς να παρεμβαίνουν όπως οφείλουν με βάση τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά τους», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, σε σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την ημέρας κατάθεσης του νομοσχεδίου «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις» στη Βουλή αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Οι ναυτεργάτες αντιτίθενται κυρίως στο άρθρο 25 του ν/σ «περί ρύθμισης και διασφάλισης της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας», με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα δρομολόγησης «πλοίου ασφαλείας» σε περίπτωση απεργιών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ΠΝΟ σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτεί την «ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας των Ελλήνων ναυτικών».

Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια και στις 9 Απριλίου λόγω της 24ωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ.

Πηγή : http://www.plektani.gr/
Φώτο : Βαγγέλης Α Μπακτής - Τήνια News