Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Εκπέμπει S.O.S. η Μύκονος ενόψει καλοκαιριού

Η τουριστική σαιζόν πλησιάζει σιγά σιγά, όμως στη  Μύκονο  φέτος έχουν πολλούς πονοκέφαλους. Ένας εξ αυτών είναι το πρόβλημα λ...






Η τουριστική σαιζόν πλησιάζει σιγά σιγά, όμως στη Μύκονο φέτος έχουν πολλούς πονοκέφαλους. Ένας εξ αυτών είναι το πρόβλημα λειψυδρίας που παρουσιάζεται στο νησί το οποίο είναι εντονότερο από ποτέ με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να πουν το νερό νεράκι.
Λίγο πριν το Μάρτιο, διαπιστώνεται πλέον πως τα αποθέματα νερού είναι μικρά και δε θα επαρκέσουν για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της τουριστικής περιόδου. Η μόνη λύση είναι να δεχθεί το νησί μια ισχυρή τονωτική ένεση με προμήθεια μεγάλης ποσότητας νερού και παράλληλα, να ξεκινήσουν με διαδικασίες εξπρές κάποια έργα που θα ενισχύσουν τον τομέα της ύδρευσης.
Το πρόβλημα είναι ύψιστης σοβαρότητας με δεδομένο ότι έχουμε να κάνουμε με το πιο τουριστικό νησί των Κυκλάδων που δέχεται εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.
Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πάρθηκαν δραστικές ομόφωνες αποφάσεις, όπου μεταξύ άλλων ο Δήμος ζητά από την ελληνική Πολιτεία να κηρύξει τη Μύκονο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας, να γίνει προμήθεια νερού με υδροφόρα και να προχωρήσουν έργα ύδρευσης που θα βοηθήσουν το νησί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Ειδικότερα η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αναφέρει:
 Να καταθέσουμε αίτημα με απόφαση δημοτικού συμβουλίου στο ΥΠΕΣΔΑ για την ένταξη μας σε χρηματοδότηση του έργου ΣΑΕ 055 με τίτλο « Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας» (για μονάδες αφαλάτωσης)
 Να κατατεθεί αίτημα προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ώστε να κηρυχθεί ο Δήμος Μυκόνου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω της λειψυδρίας με υπουργική απόφαση.
 Να καταθέσει αίτημα στο Εθνικό Κέντρο Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΒΑΑ) πρώην ΙΓΜΕΜ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών), για να πραγματοποιήσει επιτόπια έρευνα, και να συντάξει υδρογεωλογική τεχνική έκθεση, με την οποία θα προτείνονται οι κατάλληλες λύσεις για την λειψυδρία
 Να επιλεχθεί ανάδοχος για προμήθεια νερού με καραβάκι
 Να γίνει απευθείας ανάθεση για την εργασία : ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ
 Να γίνει απευθείας ανάθεση έργου αναβάθμισης δικτύου προς υφιστάμενες Δεξαμενές λόγω του κατεπείγοντος και με σκοπό την άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου λειψυδρίας που παρουσιάζεται στο νησί.

Πηγή : http://cyclades24.gr/