Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ναυάγιο Sea Diamond - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΝΕΛΚΥΣΤΕ ΤΟ «SEA DIAMOND» Δελτίο Τύπου – Κάλεσμα Συμπατριώτες και φίλοι της Σαντορίνης, Άλλη μία απόφαση της Ελληνικ...





ΑΝΕΛΚΥΣΤΕ ΤΟ «SEA DIAMOND»

Δελτίο Τύπου – Κάλεσμα

Συμπατριώτες και φίλοι της Σαντορίνης,

Άλλη μία απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης έρχεται να υποστηρίξει το δίκαιο και αδιαπραγμάτευτο αίτημά μας. Το Τμήμα Ναυτικών Διαφορών του Πρωτοδικείου Πειραιώς υποχρεώνει με απόφασή του την πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία του Sea Diamond, να προβούν, με δικές τους δαπάνες, στην άμεση ανέλκυση του ναυαγίου από τον κόλπο της Καλντέρας της Σαντορίνης. Ταυτόχρονα τους επιβάλει να πληρώσουν προς τον Δήμο Θήρας, πρόστιμο 8.000.000 ευρώ για την προσβολή που υπέστη στη φήμη του αλλά και για την υποβάθμιση του περιβαλλοντικού ορίζοντα στον κόλπο της Καλντέρας. Μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που αποτελεί παγκόσμιο πόλο τουριστικής έλξης για τη χώρα μας, με εκατομμύρια επισκεπτών κάθε χρόνο.

Μετά και τις πολυετείς, βαριές ποινές που επεβλήθησαν τον περασμένο Ιούλιο από το Ποινικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Πειραιώς, στους υπεύθυνους για το ναυάγιο του Sea Diamond, η πλοιοκτήτρια άσκησε έφεση και η υπόθεση ξαναδικάζεται στο Εφετείο Πειραιώς ξεκινώντας από την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014.

Καλούμε όλο το Θηραϊκό λαό
και τους απανταχού φίλους της Σαντορίνης,
σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εφετείο Πειραιά,
την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014, και ώρα 9:00 το πρωί,
στην οδό Σκουζέ 3-5 & Φίλωνος

για να διατρανώσουμε και πάλι το δίκαιο αίτημά μας για την ανέλκυση και απομάκρυνση του ρυπογόνου ναυαγίου από τη θάλασσά μας.




Αγαπάμε τον τόπο μας και νοιαζόμαστε γι’ αυτόν.
Οι αγώνες και οι κόποι μας σύντομα θα δικαιωθούν!
Δεν εγκαταλείπουμε τον δίκαιο αγώνα μας και δεν αφήνουμε το μέλλον μας στα χέρια όσων έβλαψαν την πατρίδα μας!


Με τιμή


Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα
Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Sea Diamond