Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Koπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δ.Ν.Π.του Δήμου και του Σωματείου Συνταξιούχων Τήνου

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014 η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δημοτικού Νομικού Προσώπου του Δήμου...




Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014 η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δημοτικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Τήνου και του Σωματείου Συνταξιούχων Τήνου στο exo .Tα μέλη και οι φίλοι του Δ.Ν.Π. και των Συνταξιούχων πέρασαν μια υπέροχη βραδυά με πλούσιο δείπνο και ζωντανή μουσική ,προσφορά της μουσικής ομάδας του Αντώνη Χαρικιόπουλου .Παρευρέθησαν εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου κ.Δωροθέου Β΄,ο Δήμαρχος  , οι αντιδημαρχοι   ,πρόεδρος της ΔΕ ,δημοτικοί σύμβουλοι και ο περιφεριακός σύμβουλος Τήνου .Ο Πρόεδρος του ΔΝΠ. κ.Αντώνιος Ορφανός έδωσε τις ευχές του για τον καινούργιο χρόνο ένώ η κ. Γαρυφαλλιά Πλυτά έκανε τον απολογισμό δραστηριοτήτων του 2013 για την υπηρεσία του Κ.ΑΠ.Η .Στη συνέχεια μίλησε ο Πρόεδρος του Σωματείου των Συνταξιούχων κ. Ευάγγελος Βλαχάκης  και κατόπιν ο Δήμαρχος ευχήθηκε σε όλους για την καλή χρονιά .
To γλέντι συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες .
Το Δ.Ν.Π. έχει να επιδείξει μεγάλη δραστηριότητα όσον αφορά και το ένα σκέλος ,που είναι ο Παιδικός Σταθμός όσο και το άλλο που είναι το Κ.ΑΠ.Η .Σαν υπεύθυνη του Κ.Α.Π.Η θα σας απαριθμήσω συνοπτικά τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις που έγιναν το 2013.
Συνεχίστηκε το ''γλεντάκι '' με μεζέδες και μουσική κάθε τέλος του μηνός με συμμετοχή 4 ευρώ το άτομο .Ετσι μια φορά το μήνα τα μέλη μας περνούν μια όμορφη βραδυά με ελάχιστα χρήματα.Η ομάδα χορωδίας με την ακούραστη μαέστρο Γ. Ακριβοπούλου όργάνωσε μουσικές εκδηλώσεις 1)τον Μάρτιο στο Πνευματικό Κέντρο ''Τραγουδάμε όλοι μαζί για την αγάπη ' Τον Απρίλιο ψάλλαμε τους χαιρετισμούς στο Σκλαβοχωριό '2)τον Αύγουστο στο θεατράκι της Καλλονής ''Καλοκαιρινά Μουσικά Ακούσματα '' 3)τον Σεπτέμβριο συνόδεψε τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. στη Ραφήνα και πήρε μέρος στην ''Αδελφοποίηση Ραφήνας -Τήνου ''με τραγούδια Θεοδωράκη -Χατζιδάκη στην κατάμεστη πλατεία της Ραφήνας αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις σε όλους.4)Τον Οκτώβριο σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών ,στη γιορτή των ηληκιωμένων, διασκέδασε τους τροφίμους του Γηροκομείου μας και το Δεκέμβριο επίσης τους τραγούδησε υμνους και τραγούδια χριστουγεννιάτικα .Η ομάδα χειροτεχνίας, με ευθύνη της υπογράφουσας, και το 2013 εργάστηκε αθόρυβα κάθε Πέμπτη 5-7 μ.μ. φτιάχνοντας χειροτεχνήματα με σκοπό να οργανώσει παζάρι και τα έσοδα να διατεθούν όπου υπάρχει ανάγκη .Ετσι έγιναν δύο παζάρια ένα στην πόλη και ένα στον Πύργο και από τα έσοδα αγοράσε και δώρισε υγειονομικό υλικό στο Κέντρο Υγείας (ελαστικούς επιδέσμους ,γάζες,γυψοταινίες διαφόρων μεγεθών )καθώς και 36 10litra νερό εμφιαλωμένο με 500 πλαστικά ποτήρια και πρόσφερε τρόφιμα σε τέσσερεις οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη .Η ομάδα ''Συζήτησης και Επικοινωνίας''που συντονίζεται από τις κ.Μαρία Δελλατόλα και Αλεξάνδρα Αραμπατζή ,επαγγελματίες υγείας ,συνέχισε τις δραστηριότητες της και αυτή τη χρονιά με συζητήσεις για την επικαιρότητα ,τη διαγενεακή αλληλεγγύη,τη διαχείρηση του πένθους .Ειχε συνάντηση και συνεργασία με μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης ,όπως δραστηριότητες στην παραλία του Σταυρού ,και ποιητική βραδυά στον Πύργο.Ακομη πραγματοποίησε επισκέψεις στην Μ.Φ.Η και στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου .Συμμετείχε με παρουσίαση στο συνέδριο του Συλλογου Γυναικών με θέμα ''Γυναίκα και Τέχνη ΄'
'Πρέπει να συμπληρώσουμε και τη συνδιοργάνωση γλεντιού με την επιτροπή αλληλεγγύης τις Απόκριες στο Κ.Α.Π.Η ,μαγειρεύοντας ο καθένας το φαγητό του και διασκεδάζοντας με ζωντανή μουσική από μουσικούς της επιτροπής .Επίσης  συνεργαζόμενοι με το Σύλλογο Γυναικών γιορτάσαμε την ''Εορτή της 3ης ηληκίας ''με σύνθημα ''ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΘΑ ΡΘΕΙΣ '1)'με γλέντι στο Κ.Α.Π.Η μέχρι πρωίας με με την μουσική ομάδα του Γιάννη Καλαιτζίδη προσφορά στην 3η Ηληκία 2).Επίσκεψη  και ξενάγηση στο Μουσείο  Κ.Τσόκλη στο Κάμπο ,και διασκέδαση στην ενοριακή  αίθουσα της Αγίας Τριάδας γιορτάζοντας τα 10 χρόνια δημιουργίας του Κ.Α.Π.Η .
Πρέπει να σημειωθεί ότι στο Κ.Α.Π.Η κάθε Δευτέρα γίνονται μικροβιολογικές εξετάσεις σακχάρου,χοληστερίνης ,τριγλυκεριδίων και προθρομβίνης από τις κ.Στέλλα Φωσκόλου ,ιατρό,Κατερίνα Βογιατζή-Χριστίδη νοσηλεύτρια και Μαρία Δελλατόλα παρασκευάστρια .
Εδώ και δύο μήνες ο κ.Γεώργιος Χαραλαμπίδης διαιτολόγος βρίσκεται κοντά μας και κατόπιν ραντεβού κάνει συνεδρίες με ενδιαφερομένους όσον αφορά θέματα διατροφής ,παχυσαρκίας κ.λ.π
Στο Κ.Α.ΠΗ, στεγάζεται και το Κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου μας, για τους ανασφάλιστους σιμπολίτες μας.Λειτουργεί κάθε Τρίτη απόγευμα 6μ.μ. παρευρισκομένων εναλλαξ των φαρμακοποιών του νησιού μας .Πάνω απ όλα πέρα από τον κοινωνικό χαρακτήρα των ομάδων του Κ.Α .Π.Η και το τι προσφέρουν στους συμπολίτες μας ,το Κ.Α.Π.Η είναι για τα μέλη του πηγή ζωής ,ενέργειας και δραστηριοτήτων που τα βοηθά να ξεφεύγουν από την μονοτονία ,την πλήξη και την κατάθλιψη.
Εύχομαι σε όλους σας η καινούργια χρονιά να σας δίνει υγεία και χαρά .Η ζωή μας είναι μικρή μπροστά στην αιωνιότητα και περαστική .Αποτελείται από ευτυχισμένες και λυπημένες στιγμές ,που δεν είναι διαρκείας ούτε έχουν ημερομηνία λήξης .Η δική σας ζωή το 2014 εύχομαι να έχει πολλές -πολλές ευτυχισμένες στιγμές .
Γαρυφαλλιά Πλυτά 
Μέλος του Δ.Σ. του Δ.Ν.Π.του Δήμου Τήνου