Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Θέλει να πάει , Μπροστά το Νότιο Αιγαίο

"Μπροστά το Νότιο Αιγαίο"  θέλει να  πάει ο  Γιώργος Χατζημάρκος , ο οποίος παρουσίασε και στις Κυκλάδες την υποψηφιότητά...



"Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" θέλει να  πάει ο Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος παρουσίασε και στις Κυκλάδες την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου σε συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε στην Σύρο το Σάββατο.
Ο κ. Χατζημάρκος αρκέστηκε να μιλήσει για κάποιες βασικές προγραμματικές θέσεις και να δώσει το πολιτικό στίγμα του συνδυασμού του, ενώ δεν ανακοίνωσε υποψηφιότητες χωρικών αντιπεριφερειαρχών, όπως αρχικά είχε διαδοθεί, δηλώνοντας ότι: «βρισκόμαστε σε ένα διάστημα πολιτικών ζυμώσεων και συζητήσεων. Σήμερα δεν υπάρχει κάτι προς ανακοίνωση. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στην ώρα τους».
Παράλληλα, ανέβασε τους προεκλογικούς τόνους εξαπολύοντας επίθεση στους πολιτικούς του αντιπάλους και ειδικότερα στον Γιάννη Μαχαιρίδη και την περιφερειακή αρχή, αλλά και στον Μπενέτο Σπύρου.
Ο κ. Χατζημάρκος ο οποίος είναι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Ρόδου και π. πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ισχυρίστηκε ότι η υποψηφιότητά του δεν έχει καμία κομματική κηδεμονία και χρίσμα κι ότι διέρχεται ως ανεξάρτητος στις εκλογές με στόχο τη δημιουργία ενός ψηφοδελτίου με ανθρώπους απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους.
«Τελευταία ευκαιρία η επόμενη 5ετια»
«Η επόμενη 5ετια θα είναι απολύτως καθοριστική για το μέλλον του Νοτίου Αιγαίου. Θα είναι και η τελευταία ίσως ευκαιρία εισροής κοινοτικών πόρων. Ερχόμαστε από μία διαδρομή που έχει αφήσει πολλές πληγές και έχουμε μία και μόνο ευκαιρία να τις θεραπεύσουμε», είπε ο κ. Χατζημάρκος, τονίζοντας παράλληλα ότι: «θα είναι μια δύσκολη διαδρομή όπου δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, αλλά εργαλεία που θα πρέπει να αξιοποιήσουμε σε ποσοστό μεγαλύτερο από 100%».
Ο κ. Χατζημάρκος σημείωσε ότι ο συνδυασμός του έχει σκοπό στοχευμένα και με ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα να χτίσει το μέλλον των νησιών. Βασικοί του πυλώνες θα είναι η προσπάθεια ανάτασης της τοπικής οικονομικής και η στήριξη του πληθυσμού με τη διατήρηση του κοινωνικού ιστού, τη δημιουργία εσωστρέφειας και με στόχο να σταματήσει η αιμορραγία των παραγωγικών ηλικιών που ξενιτεύονται γιατί δεν υπάρχει εισόδημα.  
Στις προτεραιότητες του, όπως ανέφερε, περιλαμβάνονται ακόμη η τουριστική ανάπτυξη, ο πρωτογενής τομέας και ο πολιτισμός, η στοχευμένη διεκδίκηση πόρων και η δημιουργία απασχόλησης και εισοδήματος με σεβασμό στη λειτουργία του ιδιωτικού τομέα.
«Για να σεβαστείς τον ιδιωτικό τομέα πρέπει να τον έχεις ζήσει και να έχεις δουλέψει πάνω σε αυτόν. Δε μπορείς να τον σεβαστείς όταν είσαι 50 – 60 χρονών και δεν έχεις δουλέψει στη ζωή σου έστω και λίγα χρόνια», είπε με νόημα για να συμπληρώσει: «Δέχομαι επιθέσεις από κρατικιστές επειδή υπηρετώ τον ιδιωτικό τομέα. Από πού μπορεί να έρθει σήμερα η ελπίδα της ανάτασης; Η κατασπατάληση δεν προήλθε από τον ιδιωτικό τομέα. Η αιμορραγία προκλήθηκε από το δημόσιο τομέα. Γι αυτό και σήμερα πρέπει να κρατήσουμε όρθιες τις τοπικές μας οικονομίες γιατί μόνο έτσι θα διατηρηθεί ο πληθυσμός στα νησιά»
«Διαβεβαιώνω ότι προσέρχομαι σε αυτή τη διαδικασία γνωρίζοντας πόσο μεγάλο είναι το φορτίο και έχοντας πάρει την απόφαση να δώσω μάχη με αξιοπρέπεια και αξιοκρατία. Στη διαδρομή μου δε βρήκα πολλές πόρτες ανοιχτές. Έχω μάθει να δίνω μάχες για να ανοίγω τις πόρτες με αυταπάρνηση και χωρίς να είμαι κομματικό όργανο. Έχω αποδείξει ότι δεν έχω προσωπικές ατζέντες και δε με ενδιαφέρουν οι καρέκλες», είπε ο υποψήφιος περιφερειάρχης.






«Είναι ευκολότερο να αποδείξεις ότι είσαι ελέφαντας παρά ανεξάρτητος»
«Δεν επέλεξε ούτε επέβαλε την υποψηφιότητά μου κανένα κόμμα. Τα μέλη της δημοτικής μου παράταξης ήταν αυτά που αποφάσισαν ομόφωνα να κατέβουμε στις περιφερειακές εκλογές. Δεν είμαι χρισμένος υποψήφιος. Αν στην πορεία μου προσφερθεί κάποια στήριξη θα χαρώ να την αποδεχθώ. Δίπλα μου ήταν πάντα και θα είναι άνθρωποι απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους», υπογράμμισε, ενώ απαντώντας σε όσους χαρακτηρίζουν κομματική την υποψηφιότητά τους είπε ανεβάζοντας τους τόνους:
«Στην Ελλάδα είναι ευκολότερο να αποδείξεις ότι είσαι ελέφαντας παρά ανεξάρτητος. Τον Έλληνα δεν τον ενδιαφέρει τι υπάρχει πάνω στο τραπέζι, αλλά τι υπάρχει κάτω από το τραπέζι και πίσω από την κουρτίνα. Θέλει ίντριγκα και παρασκήνιο. Η δική μου διαδρομή δεν έχει σχέση με κομματικά εργαστήρια. Βλέπω όμως ότι κάποιοι συζητούν για τον «γαλάζιο» Χατζημάρκο στο Νότιο Αιγαίο παραβλέποντας την κομματική διαδρομή μέσα από την οποία προέρχονται ο Μπενέτος Σπύρου, ο Γιάννης Μαχαιρίδης και η Λίλα Καφαντάρη. Προκαλώ όποιον έχει κομματική διαδρομή και δηλώνει ακομμάτιστος να έρθει να συγκρίνουμε τις πορείες μας».
«Εκμεταλλεύονται τα συναισθήματα του ταλαίπωρου λαού»
Για τον κ. Σπύρου εξέφρασε την απορία του, «πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο εναγκαλισμός των κομμάτων στραγγάλισε την τοπική αυτοδιοίκηση, να κατεβαίνει υποψήφιος στην Περιφέρεια με τόσα πολλά κομματικά χρίσματα».
Επίσης, αφήνοντας αιχμές για την τακτική που ακολουθεί ο κ. Σπύρου είπε: «Κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα συναισθήματα του ταλαίπωρου λαού για να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη. Η εκλογική είσπραξη αρνητικών συναισθημάτων δεν είναι ούτε σχέδιο ούτε πλάνο. Η οργή δεν είναι μοντέλο διοίκησης ούτε ο θυμός προγραμματική θέση. Είπα και πριν ότι αυτή η 5ετία θα είναι η τελευταία επίσκεψή μας στο γιατρό. Θα την ακυρώσει ο πολίτης για να εκφράσει το θυμό του; Έχει δικαίωμα να το κάνει αλλά τα τραύματά του δε θα γιατρευτούν ποτέ».
«Ξεπούλησαν την προοπτική του τόπου τους»
Ιδιαίτερα καυστικός ήταν για τον Γιάννη Μαχαιρίδη και τη σημερινή περιφερειακή αρχή, για την οποία εξαπέλυσε μύδρους, έστω και χωρίς να κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα.
«Υπάρχουν στρατευμένοι και στρατολογημένοι άνθρωποι που έχουν ξεπουλήσει την προοπτική του τόπου τους προς όφελος του μηχανισμού που τους επέβαλε ή του δικού τους μηχανισμού που δημιούργησαν για να κάνουν πολιτική καριέρα. Η απόδειξη της αποτυχίας τους είναι ότι εδώ και 30 χρόνια συζητάμε ακόμη για τα ίδια προβλήματα στα νησιά και δεν έχουν λυθεί ούτε οι βασικές ανάγκες».
«Η εμπειρία τους μας έφερε στο σημερινό χάλι»
Σε ότι αφορά τους ισχυρισμούς πολιτικών του αντιπάλων περί διοικητικής απειρίας, απάντησε μεταξύ άλλων:
«Αυτά είναι παγιομένες αντιλήψεις και νοοτροπίες που ποδηγετούν τη λαϊκή εντολή. Τα αποτελέσματα της εμπειρίας αυτών που διοικούν 30 χρόνια ποια είναι; Η πολυδιαφημιζόμενη εμπειρία τους μας έχει φέρει στο σημερινό χάλι. Διαχειρίστηκαν 4 Κοινοτικά Πλαίσια και δεν κατάφεραν να φτιάξουν τα αναγκαία στα νησιά. Και ζητούν σήμερα μία ακόμη θητεία για να ολοκληρώσουν δήθεν το έργο τους. Είναι μαέστροι της καθυστέρησης και διαχειριστές της γραφειοκρατίας. Αν αυτό σημαίνει εμπειρία, όχι το δηλώνω ότι δε με ενδιαφέρει να αποκτήσω τέτοια εμπειρία».
«Ξέρω ότι το «Νότιο Αιγαίο Μπροστά» τρομάζει το σύστημα και θα το συσπειρώσει. Θα σταθούμε όρθιοι με αξιοπρέπεια. Όσο πιο πολύ μας δείξει τα σκληρά του δόντια το σύστημα, τόσο πιο ανθεκτικοί θα γίνουμε και τόσο πιο ευέλικτοι».



Πηγή : http://cyclades24.gr/