Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

52% η αύξηση των κρατήσεων για Ελλάδα

Εντυπωσιακή αύξηση των κρατήσεων για ελληνικούς προορισμούς το καλοκαίρι του 2014 καταγράφει στη Γερμανία έρευνα της GfK. Για «επιστροφ...



Εντυπωσιακή αύξηση των κρατήσεων για ελληνικούς προορισμούς το καλοκαίρι του 2014 καταγράφει στη Γερμανία έρευνα της GfK. Για «επιστροφή στην τουριστική ισχύ του παρελθόντος» κάνει λόγο o όμιλος TUI.

Η αύξηση των κρατήσεων για ελληνικούς προορισμούς το ερχόμενο καλοκαίρι αγγίζει το 52%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση σε σύγκριση με άλλους τουριστικούς προορισμούς, που καταγράφει η πρόσφατη έρευνα της GfK (Εταιρεία Έρευνας Αγοράς) και όπως υπογραμμίζουν οι συντελεστές της έρευνας, το 2014 «η Ελλάδα γιορτάζει ένα κεραυνοβόλο comeback».
«Oι τουρίστες να βιαστούν για να βρουν κρεβάτι στην Ελλάδα»

Η αύξηση αυτή βελτιώνει τη θέση της Ελλάδας στη λίστα των δημοφιλών προορισμών για τους γερμανούς πελάτες των τουριστικών γραφείων. Η Ελλάδα καταλαμβάνει τώρα την τρίτη θέση πίσω από την Ισπανία και την Τουρκία.
Παρόμοιες είναι οι διαπιστώσεις και της εφημερίδας Die Welt. Σε σχετικό δημοσίευμα με θέμα τους δημοφιλείς προορισμούς των Γερμανών, η εφημερίδα παρατηρεί ότι «μετά από μείωση της ζήτησης ως συνέπεια των πολιτικών ταραχών του 2012, οι κρατήσεις για την Ελλάδα έχοzν θετική πορεία σε όλους τους tour operator». Και όχι μόνο. Η ζήτηση είναι τόσο υψηλή ώστε «να πρέπει οι τουρίστες να βιαστούν προκειμένου να βρουν κρεβάτι στην Ελλάδα». Και όπως υπογραμμίζει ο επικεφαλής του ομίλου FTI, Ντίτμαρ Γκουντς: «Αυτή η χρονιά δεν θα είναι χρονιά των κρατήσεων τελευταίας στιγμής (late booking) για την Ελλάδα…Θα είναι η πρώτη χώρα που θα "γεμίσει"». Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι και φέτος η αύξηση του αριθμού των γερμανών τουριστών στα νησιά Ρόδο, Κρήτη και Κω, επισημαίνει ο Μάρκους Λόιτνερ του ομίλου Thomas Cook.
«Μπουμ» κρατήσεων από τη Γερμανία

Η έρευνα της GfK καταγράφει γενικότερη ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος από τη Γερμανία. Ήδη στο τέλος του Ιανουαρίου οι Γερμανοί είχαν δαπανήσει για κρατήσεις πακέτων διακοπών 4,4 δισ. ευρώ. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξεως του 8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Μάλιστα οι online κρατήσεις σημείωσαν αύξηση κατά 11%.
Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, οι γερμανοί τουρίστες θα δαπανήσουν φέτος για τις καλοκαιρινές τους διακοπές 7% περισσότερα χρήματα σε σχέση με πέρυσι. Η μεγαλύτερη αύξηση (16%) σημειώνεται στα πολυτελή πακέτα διακοπών (3.000 ευρώ και άνω). Σύμφωνα με πληροφορίες τις Deutsche Welle, η αύξηση για πολυτελή πακέτα διακοπών στην Ελλάδα είναι λίγο μικρότερη από το γενικό ποσοστό.

Πηγή : http://www.naxos-news.gr/