Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Κούρεμα 50% στις αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και βενζίνη

Δεν θα αποφύγουμε ούτε φέτος το… μπέρδεμα με τις αποδείξεις και το πώς προσμετρώνται για την Εφορία. Φέτος, όπως αναφέρει σε δημοσίε...



Δεν θα αποφύγουμε ούτε φέτος το… μπέρδεμα με τις αποδείξεις και το πώς προσμετρώνται για την Εφορία.
Φέτος, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο «Ελεύθερος Τύπος», οι φορολογούμενοι πρέπει να μαζέψουν το 10% των εισοδημάτων τους σε αποδείξεις για να μπορέσουν να έχουν την έκπτωση των 2.100 ευρώ και παράλληλα να γλιτώσουν τον επιπλέον φόρο, δηλαδή για εισόδημα 10.000 απαιτούνται δηλαδή αποδείξεις αξίας 1.000 ευρώ, για εισόδημα 13.000 αποδείξεις αξίας 1.300 κ.ο.κ.
Στην περίπτωση που κάποιος δεν καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό που του αναλογεί θα του επιβληθεί φόρος ίσος με το 22% του ποσού που δεν κατάφερε να συγκεντρώσει.
Σύμφωνα με το νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, οι αποδείξεις από τις αγορές προϊόντων από σούπερ μάρκετ και την προμήθεια καυσίμων από πρατήρια, θα μετρούν από φέτος στο 50% της αξίας τους.
Και μπορεί αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται η εφημερίδα να σημειώνουν πως η αλλαγή αυτή δε θα επηρεάσει αρνητικά τα νοικοκυριά, καθώς η μείωση των απαιτούμενων αποδείξεων από το 25% στο 10% του εισοδήματος φέρνει και μεγάλη μείωση στις αποδείξεις που χρειάζεται το κάθε νοικοκυριό, αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι οι φορολογούμενοι πλέον δαπανούν χρήματα… σχεδόν αποκλειστικά σε σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα, το «κούρεμα» του 50% μάλλον δεν είναι και πολύ ευχάριστο νέο…

Πηγή : http://www.koutipandoras.gr/