Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ 10/2

  Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Χρηματοδοτικές Ενισχύσεις στον Αγροτικό Τομέα & Πρόγραμμα Διακρατικής Σ...


 


Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα
«Χρηματοδοτικές Ενισχύσεις στον Αγροτικό Τομέα & Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας – FIREMED»

Ερμούπολη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Χρηματοδοτικές Ενισχύσεις στον Αγροτικό Τομέα & Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας – FIREMED» την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014, στις αίθουσες του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο, Άνδρο, Νάξο, Πάρο, Θήρα, Μύκονο, Μήλο, Τήνο για την οποία δόθηκε και η δυνατότητα ζωντανής διαδικτυακής σύνδεσης μέσα από το www.e-kyklades.gr.
Η ενημερωτική αυτή εκδήλωση διεξήχθη στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλουν από τις αρχές του 2013  το Επιμελητήριο Κυκλάδων και η Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου Κυκλάδων (ΕΤ.Α.Π.), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για την αναθέρμανση του τομέα της Αγροτικής Οικονομίας και σε συνέχεια των προηγούμενων ενημερωτικών εκδηλώσεων και των εκπαιδευτικών κύκλων που έχουν πραγματοποιηθεί.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση για νέες δυνατότητες ανάπτυξης που παρέχονται μέσω χρηματοδοτικών ενισχύσεων για τον αγροτικό τομέα και το εγχείρημα αυτό συμπληρώνει τις έως τώρα πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για την στήριξη των ατόμων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται (ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν) στον πρωτογενή τομέα.
Οι χρηματοδοτικές ενισχύσεις που παρουσιάστηκαν αφορούσαν τα Μέτρα 112 και 123 Α του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πιο συγκεκριμένα:
·         Το  Μέτρο 112 – «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» παρουσίασε ο κ. Παγώνης Παναγιώτης, Στέλεχος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

·         Το Μέτρο 123Α – «Αύξηση της Αξίας των Γεωργικών Προϊόντων» παρουσίασε ο κ. Μαραγκός Αντώνης, Υπεύθυνος τμήματος Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε παράλληλα από τον κ. Μαραγκό Αντώνη και το Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας – FIREMED, στο οποίο και συμμετέχει το Επιμελητήριο Κυκλάδων ως ένας από τους κύριους εταίρους μεταξύ φορέων από χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Κύπρος, η Γαλλία, η Σλοβενία, η Κροατία και το Μαυροβούνιο  . Βασικός στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος, όπως αναλύθηκε, είναι να ενισχύσει την θέση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον ενεργειακό τομέα στις περιοχές της Μεσογείου και να αυξήσει τις δυνατότητες τους σε διακρατικό επίπεδο, προσφέροντας τους νέα χρηματοδοτικά μέσα ώστε να υποστηρίξουν τεχνολογικές και μη τεχνολογικές καινοτομίες.