Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Κοπή πίτας στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου (φωτο)

Παρουσία   των   εκκλησιαστικών   πολιτικών, στρατιωτικών   Αρχών   και Σωμάτων Ασφαλείας πραγματοποιήθηκε στην   Περιφέρεια  Νοτίου Α...

pita perifereias 1

Παρουσία   των   εκκλησιαστικών   πολιτικών, στρατιωτικών  Αρχών   και Σωμάτων Ασφαλείας πραγματοποιήθηκε στην   Περιφέρεια  Νοτίου Αιγαίου  η καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη   δεξίωση για την κοπή της πίτας το πρωί της Τετάρτης.     
Πρώτος πήρε τον λόγο ο οικοδεσπότης και Αντιπεριφεριεάρχης Κυκλάδων Γιώργος  Πουσαίος, ο οποίος εκτός από τις ευχές του, αναφέρθηκε στις προσπάθειες   που  γίνονται  για  την  επίλυση  προβλημάτων στην ιδιαίτερα δύσκολη περιφέρεια λόγω της  διάσπαρτης  Πολυνησίας  των   Νησιών, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους για την συνεργασία και κατανόηση που δείχνουν.
Κατά τον κ. Πουσσαίο, παρά τις δυσκολίες των καιρών, η Περιφέρεια προσπαθεί και ανταπεξέρχεται στις ανάγκες που παρουσιάζονται και το πρόσημο από την πορεία και το έργο της είναι θετικό.  
Αμέσως πήρε το λόγο για ευχές και χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος που μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στις δυσκολίες υπάρχουν λόγω της διασποράς των νησιών,  οι οποίες είναι εντονότερες από κάθε άλλη ελληνική Περιφέρεια.
Επίσης, εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Πουσαίο τονίζοντας πως όποτε του ζήτησε  κάτι,  ήταν  ανοιχτές οι  πόρτες  της καρδιάς του και της Περιφέρειας και πάντα ήρεμος, χαμηλών τόνων και ευδιάθετος προσφέρθηκε να βοηθήσει όπου μπορούσε.


pita perifereias 3


Χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκπρόσωπος του Καθολικού Επισκόπου Σύρου, π. Σεβαστιανός Ρούσσος, μεταφέροντας τις ευχές της Καθολικής Εκκλησίας για το νέο έτος.
Ο δήμαρχος  Σύρου – Ερμούπολης Γιάννης  Δεκαβάλας ευχαρίστησε  τον κ. Πουσσαίο και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για τη συνεργασία τους  και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια σε όλους τους στόχους που έχει θέσει.   
Τελευταίος πήρε το λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Τζώρτζης Μακρυωνίτης  που με τη σειρά αναφέρθηκε στο δυσμενές περιβάλλον που διέπει την χώρα και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, σημειώνοντας ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να κατανέμονται σωστά οι περιορισμένοι πόροι και να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα και οι ανάγκες των νησιών.

pita perifereias 4

Μετά   τους χαιρετισμούς, ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα την οποία έκοψε μαζί με τον εκπρόσωπο της Καθολικής Εκκλησίας.
Μετά το κόψιμο της πίτας ακολούθησαν παραδοσιακά κάλαντα με την συνοδεία  μουσικών  παραδοσιακών  οργάνων από   χορευτική ομάδα  του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου . Στα κάλαντα Μυκόνου  και Τήνου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης  Δωρόθεος  τραγούδησε μαζί  με  την  ομάδα  του  Λυκείου  Ελληνίδων, η οποία δέχθηκε θερμά συγχαρητήρια απ’ όλους τους παραβρισκόμενους.