Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΝΟΥ κ. ΒΙΛΛΑ ΜΑΝΘΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Εύχομαι και εγώ για την νέα χρονιά που ανέτειλε σήμερα, τα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και τα ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ.. και πάνω απ όλα να έχουμε όλοι μας το 2014 υγ...

Εύχομαι και εγώ για την νέα χρονιά που ανέτειλε σήμερα, τα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και τα ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ.. και πάνω απ όλα να έχουμε όλοι μας το 2014 υγεία και χαμόγελο…
Βρισκόμαστε και πάλι εδώ σ΄ αυτή την φιλόξενη αίθουσα, όπως κάθε πρωτοχρονιά, για να ανταλλάξουμε ευχές και να αντλήσουμε αισιοδοξία για την χρονιά που έρχεται, παρά το νεφελώδες τοπίο που μας περιβάλλει.
Εύχομαι η πατρίδα μας, ο τόπος μας, το νησί μας, να βρουν καλύτερους και δικαιότερους τρόπους αντιμετώπισης αυτής της σκληρής πραγματικότητας που μας μαστίζει και επιπλέον να βρουν τρόπους αντεπίθεσης προς τα εμπρός, αφήνοντας την απάνθρωπη αυτή κρίση, στην λήθη του χρόνου που μόλις έφυγε.
Πάντως νομίζω, πως είναι ορατό πια, ότι οι ψυχικές δυνάμεις των Ελλήνων, -όλων μας δηλαδή-, συνεπικουρούμενες από το πνεύμα των Χριστουγέννων, από το πνεύμα της αγάπης, της αλληλεγγύης, της θυσίας, του Φωτός που μόλις Γεννήθηκε, δρουν και πάλι, απαλύνοντας τον πόνο, που προκαλεί γύρω μας, στον καθένα μας, η κρίση. Ελπίζω επίσης οτι η κοινωνία μας θα αντέξει και ότι θα ξεπεράσει την κρίση, ίσως με λιγότερα πλούτη, αλλά πιο ηθική, πιο τίμια, πιο ανθρώπινη, πιο ενισχυμένη, καλύτερη σε ποιότητα.
Επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω και τις ευχές για ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου του Γιάννη Μαχαιρίδη, του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων του Γιώργου Πουσσαίου και όλων των περιφερειακών συμβούλων.
Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ως εκπρόσωπός σας στο περιφερειακό συμβούλιο Ν. Αιγαίου, ότι η αιρετή Περιφέρειά μας, που σήμερα κλείνει 3 χρόνια ύπαρξης ως δευτεροβάθμιος θεσμός αυτοδιοίκησης, κατάφερε αυτά τα 3 χρόνια να σταθεί στα πόδια της, να λάβει οργανική υπόσταση, και να αποτελέσει έτσι την αναπτυξιακή δομή όλων την νησιών μας και βεβαίως της Τήνου.
Σ΄ αυτά τα 3 χρόνια λειτουργία μας, το περιφερειακό συμβούλιο έχει συζητήσει, έχει αποφασίσει και έχει προτείνει προς την κεντρική κυβέρνηση και προς κάθε αρμόδιο, -ακόμη και προς την ΕΕ-, σειρά σημαντικότατων προτάσεων για πλήθος θεμάτων, όπως: για την ακτοπλοΐα, την υγεία, τον τουρισμό, την αλιεία, την γεωργία και κτηνοτροφία, την κοινωνική πρόνοια, τις υποδομές, την απασχόληση, με αποκορύφωμα την σύνταξη και ψήφιση του στρατηγικού σχεδιασμού της πορείας όλης της περιφέρειας για τα επόμενα 15 - 20 χρόνια.
Για τον Δήμο Τήνου η χρονιά που πέρασε ακούσαμε ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά που όμως είχε χειροπιαστά αποτελέσματα. Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου διαπιστωμένα και αυτή τη χρονιά ήταν δίπλα του, όπως και τις προηγούμενες.
Απευθύνω πολλές ευχές στις εκκλησίες μας, στην δημοτική αρχή της Τήνου, στην διοικούσα επιτροπή του Ιερού Ιδρύματος, σ΄ όλους τους συλλογικούς φορείς, στους θεσμούς και στις υπηρεσίες του νησιού μας, και πολλά συγχαρητήρια για το έργο που επιτελούν.
Και την νέα χρονιά η αγάπη και η συνεργασία μεταξύ όλων μας, εύχομαι να συνεχιστούν και όσο αφορά εμένα προσωπικά και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, σας διαβεβαιώνω ότι θα αγωνιστούμε να συνεχιστούν, γιατί το αξίζετε όλοι εσείς, όλος ο τηνιακός κόσμος, όλο το νησί μας.
Χρόνια πολλά σε όλους
Καλή χρονιά, με υγεία
Μ. ΒΙΛΛΑΣ