Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ο προγραμματισμός των απολύσεων στο Δημόσιο για το 2014

Όσο κανείς δεν αντιδρά,τόσο η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-Πασοκ,θα εκπληρώνει τις "μνημονιακές" της υποχρεώσεις,οδηγώντα...


ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Όσο κανείς δεν αντιδρά,τόσο η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-Πασοκ,θα εκπληρώνει τις "μνημονιακές" της υποχρεώσεις,οδηγώντας στην ανεργία και την εξαθλίωση χιλιάδες κόσμου.
Το πρόγραμμα των απολύσεων στο δημόσιο,όπως το καταγράφει η Ελένη Δελβινιώτη στην Ελευθεροτυπία:
-Χρωστάμε από το 2013 4.000 απολύσεις. Εχουν ήδη απολυθεί οι υπάλληλοι της ΕΡΤ, δίνοντας τους πρώτους 2.000 υπαλλήλους που εν μια νυκτί βρέθηκαν εκτός. Ακολούθησαν περίπου 1.000 που απολύθηκαν για πειθαρχικές παραβάσεις και λόγους υγείας. Και επειδή το τι θα γίνει στις αμυντικές βιομηχανίες παραμένει ένα μυστήριο, καθώς η κόντρα μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά καλά κρατεί, οι λίστες θα συμπληρωθούν με εργαζομένους από μικρούς οργανισμούς που θα θεωρηθούν περιττοί. Ηδη το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, με περίπου 130 εργαζομένους, αποτελεί ένα προοίμιο όσων θα ακολουθήσουν με μικρούς οργανισμούς που θα βάλουν «λουκέτο».
- Χρωστάμε για το 2014 11.000. Αυτός είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την κυβέρνηση γενικότερα. Από πού θα προκύψουν αυτοί οι 11.000 υπάλληλοι; Βάσιμες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κλήρος αυτήν τη φορά πέφτει στους οργανισμούς που, όπως έχει δηλώσει και ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκονται στην περιφέρεια του Δημοσίου, δηλαδή ΔΕΚΟ, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και επιχειρήσεις, οργανισμούς στους οποίους έχει ήδη ξεκινήσει αξιολόγηση. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι η ιστορία της ΕΡΤ δεν θα επαναληφθεί το 2014 με κάποιον άλλο μεγάλο οργανισμό που θα καταδικαστεί σε «ξαφνικό θάνατο», όμως κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.
-Τον Μάρτιο ή και τον Απρίλιο του 2014 θα απολυθούν αυτοδίκαια -δηλαδή χωρίς να μεσολαβήσει καμιά άλλη διαδικασία- όσοι από τους 12.500 «διαθέσιμους» του 2013 δεν έχουν βρει μέχρι τότε κάποια θέση στο Δημόσιο. Κανείς δεν ξέρει ποιος θα είναι αυτός ο αριθμός, ο οποίος πάντως θα συνυπολογιστεί στους 11.000 της μνημονιακής δέσμευσης.