Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Εορτασμός Αγίου Νικολάου Πόλεως Τήνου

            Πανηγυρικά εορτάσθηκε, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Δωροθέου Β’, η ιερά μνήμη του Αγίου Νικολάου στην πόλη...

            Πανηγυρικά εορτάσθηκε, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Δωροθέου Β’, η ιερά μνήμη του Αγίου Νικολάου στην πόλη της Τήνου.
            Το εσπέρας τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με τη συμμέτοχη πλειάδος Ιερέων του νησιού, Δημοτικών Συμβούλων, μελών της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, του Λιμενάρχη και Υπολιμενάρχη και αντιπροσωπείας του Λιμεναρχείου Τήνου  και πλήθους πιστών.
            Την κυριώνυμο ημέρα, μετά το πέρας του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου, του κουβουκλίου βασταζομένου υπό μελών της δυνάμεως του Λιμεναρχείου Τήνου και συνοδευομένου μετά τιμητικού αγήματος, με τη συμμετοχή Ιερέων, του Δημάρχου, Αντιδημάρχων και μελών του Δήμου Τήνου, του Αντιπροέδρου και μελών της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, του Περιφερειακού Συμβούλου, του Λιμενάρχη Τήνου, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, του Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος και πλήθους πιστών.
            Η λιτανεία προπορευομένων των μαθητών και μαθητριών όλων των βαθμίδων των Σχολείων του νησιού και της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ κατέληξε στην πλατεία Παντανάσσης που εψάλλη δέησις και ανεγνώσθη το χαιρετιστήριο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου επί τη εορτή του προστάτου των απανταχού γης ναυτιλλομένων, Αγίου Νικολάου.
            Κατά τη διάρκεια της λιτανείας είχαν προσορμίσει αλιευτικά και σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Τήνου αποδίδοντας τιμές με συριγμούς και καύση καπνογόνων στον προστάτη Άγιό τους.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχου μας και ευχαρίστησε τον Εφημέριο π. Στυλιανό Τουφεκλή και την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού και όλους όσους συνετέλεσαν για την λαμπρή προετοιμασία της πανηγύρεως.