Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Η Εορτή της Αγίας Βαρβάρας στην Ιερά Νήσο Τήνο

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β’ εορτάσθηκε η ιερά μνήμη της Αγίας Βαρβάρας στην περιοχή Σμόβολο της ιε...

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β’ εορτάσθηκε η ιερά μνήμη της Αγίας Βαρβάρας στην περιοχή Σμόβολο της ιεράς νήσου Τήνου.
Αφ’ εσπέρας ετελέσθη Μέγας Πολυιερατικός Εσπερινός στον κατάμεστο ομώνυμο  Ιερό Ναό.
Πρό του πέρατος της ιεράς ακολουθίας, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβος Σέττας  ομίλησε διδακτικότατα αναφερόμενος στον βίο της Αγίας Βαρβάρας  και το παράδειγμά της στη σημερινή εποχή.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β΄. Ακολούθως, ευχαρίστησε τον Εφημέριο Πρωτοπρ. Αντώνιο Σταθόπουλο και όλα τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής  του χωρίου Τριαντάρος όπου και ετέλεσαν και την Πανήγυρη αλλά και την μόνιμη Επιτροπή, τους Εφημερίους και όλους τους κατοίκους των Ενοριών Δύο Χωρίων, Αρνάδου και Μπερδεμιάρου για την άρτια προετοιμασία της πανηγύρεως.
Πλήθος ευλαβών χριστιανών συμπροσευχήθηκαν εις τας ιεράς Ακολουθίας, όπως επίσης  ο κ. Δήμαρχος Τήνου, ο Αντιπρόεδρος του Π.Ι.Ι.Ε.Τ, ο Περιφερειακός Σύμβουλος,  οι κ. Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Λιμενάρχης, ο Διοικητής του Α.Τ. Τήνου.  
Την κυριώνυμο ημέρα ετελέσθη ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προ του πέρατος της οποίας ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβος Σέττας εκήρυξε τον Θείον Λόγον.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη παραδοσιακή τράπεζα όπως και αφ' εσπέρας.