Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

'Εγκατάσταση Νέων Αγροτών'

Η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου ανακοινώνει ότι στο  πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτική...


agroths neos

Η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου ανακοινώνει ότι στο  πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας «Π.Α.Α.» 2007-2013 του Κανονισμού (ΕΚ) 1698/2005 του Συμβουλίου για τη στήριξη της Αγροτικής Ανάπτυξης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.), ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εξέδωσε  την 2η προκήρυξη του Μέτρου1.1.2 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών».

Με την Υπουργική Απόφαση κατανέμονται ανά Περιφέρεια συνολικές πιστώσεις ύψους 140.000.000€ για το Μέτρο 1.1.2 και ορίζονται η περίοδος υποβολής και έγκρισης φακέλων υποψηφιότητας για το έτος 2014, οι όροι και οι προϋποθέσεις υποψηφιότητας και οι διαδικασίες αξιολόγησης και έγκρισης των δικαιούχων, που απλοποιούνται και επιταχύνονται, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 704/2008 ΚΥΑ.

Οι πιστώσεις που κατανεμήθηκαν για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2014 (δεύτερη περίοδο εφαρμογής) είναι 1.600.000 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν σχετικό αίτημα. Η περίοδος υποβολής φακέλων υποψηφιότητας ορίζεται από 18/03/2014 έως και 16/05/2014.
Δικαιούχοι της πριμοδότησης πρώτης εγκατάστασης κατά την τρέχουσα περίοδο εφαρμογής του προγράμματος είναι όσοι νέοι γεωργοί εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης, κατά το δεκατετράμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, σύμφωνα με τις κοινοτικές διατάξεις για το χρόνο που καλύπτει το κριτήριο της πρώτης εγκατάστασης. Η ανώτατη επιλέξιμη δαπάνη είναι 20.000 ευρώ και το Πρόγραμμα ενίσχυσης Νέων Αγροτών, εφαρμόζεται σε γεωργούς κατά κύρια απασχόληση ηλικίας μέχρι 40 ετών που είναι αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης.
Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις και επιθυμούν να ενταχθούν στο καθεστώς ενίσχυσης θα πρέπει να παραλάβουν τα έντυπα συμμετοχής καθώς και τα ζητούμενα δικαιολογητικά από: τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες, τη Δ/νση Αγροτικών Υποθέσεων Νοτίου Αιγαίου της Α.Δ.Α., την  Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή του Νοτίου Αιγαίου και την Ειδική Υπηρεσία Συγχρηματοδοτούμενων Μέτρων και Πράξεων Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τους διαδικτυακούς τόπους: www.minagric.gr, www.agrotikianaptixi.gr & www.northaegean.gr.


Πηγή : cyclades24