Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝΟΥ Σήμερα, μετά από εντυπωσιακή καθυστέρηση σαράντα ημερών  και ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝΟΥ

Σήμερα, μετά από εντυπωσιακή καθυστέρηση σαράντα ημερών  και μετά από ανοιχτή πρόκληση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον κ.Τσίπρα θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων.Για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ ελεεινολογεί ενάντια στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ χωρίς να έχει το παραμικρό στοιχείο επιστρατεύοντας την παλιά γνωστή του συνταγή της λάσπης στον ανεμιστήρα.Ακριβώς αυτό είχε κάνει και με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ,αλλά η σκεωρία του κατέρρευσε με πάταγο, καθώς η πραγματογνωμοσύνη του περιβόητου usb έδειξε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ουδέποτε το άνοιξε, πολύ δε περισσότερο δεν επενέβη σε αυτό, αλλά το παρέδωσε στο ΣΔΟΕ για τους σχετικούς ελέγχους. Οι έλεγχοι, εξάλλου, είναι αρμοδιότητα του ΣΔΟΕ και όχι του Υπουργού Οικονομικών.
Σχετικά τώρα με την υπόθεση των υποβρυχίων, στα είκοσι χρόνια που διήρκησε η όλη ιστορία, η μοναδική φορά που πέρασε η  διαδικασία με νόμο  από το Κοινοβούλιο και όχι με πράξεις Υπουργού ήταν επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου θωρακίζοντας τη λυση που δόθηκε τότε με απόλυτη διαφάνεια. Με το νόμο, λοιπόν, του 2010 καταργήθηκαν τα αμαρτωλά αντισταθμιστικά ωφελήματα που στάθηκαν αιτία των ροών «μαύρου» χρήματος.  Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε τα  στελέχη της στενής ομάδας Τσοχατζόπουλου(κάποιοι εξ αυτών μπαινοβγαίνουν στην Κουμουνδούρου ως μυστικοσύμβουλοι, ενώ άλλοι εντάχθηκαν φανερά στο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχοντας και στο συνέδριό του), τώρα  διαμαρτύρεται επειδή ο νόμος του 2010 κατήργησε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα.
Ο νόμος του 2010 ήρθε για να διασώσει τις θέσεις εργασίας, έθιξε τα συμφέροντα που θέλουν τη διάλυση του Σκαραμαγκά  προς όφελος άλλων ναυπηγείων και με τα 350 εκ. Ευρώ που δόθηκαν ανέκτησε το ελληνικό Δημόσιο την κυριότητα των 4 υποβρυχίων, όταν παρά τα 2 δισ. που είχαν καταβληθεί νωρίτερα κάτι τέτοιο δε στάθηκε εφικτό. Όλα αυτά συνέβησαν, ενώ  η διαμορφωθείσα κατάσταση στα ναυπηγεία  μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 ήταν εξαιρετικά δυσχερής. Αλήθεια, όμως γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών» και επί της ουσίας στήριξε τον παρόμοιο νόμο που αφορόυσε τα ναυπηγεία της Ελευσίνας ; Ποιοι παράγοντες του υπαγόρευσαν κάτι τέτοιο; Μήπως θυμούνται στο ΣΥΡΙΖΑ πόσες  φορές  οι εργαζόμενοι στο Σκαραμαγκά έχουν στηλιτεύσει  τη στάση του; Απορίες επιπλέον γεννά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νόμο του 2010 δεν ετέθησαν ιδιαίτερες επισημάνσεις από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η κομματική του εφημερίδα «ΑΥΓΗ» σχεδόν επαινούσε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, για να ανακινηθεί το ζήτημα δυόμιση χρόνια αργότερα  απορρέον από ταπεινά πολιτικά ελατήρια  και εμποτισμένο με  δόσεις μίσους και έντασης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης ο κ. Τσίπρας   ψευδόταν ασύστολα λέγοντας ότι το 2010 η Νέα Δημοκρατία αντιτάχθηκε στη ψήφιση του νομοσχεδίου μιλώντας δήθεν για σκάνδαλο. Η  μόνη της αντίρρηση εντοπιζόταν στην προτίμηση της τα δύο νέα υποβρύχια που παραγγέλθηκαν να είναι του παλαιού τύπου 209 και όχι του νέου τύπου 214. Έτερο οξύμωρο σημείο στέκεται το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά του νόμου του 2010, αλλά ταυτόχρονα συνεργάζεται στενότατα  με τη Λούκα Κατσέλη που τον συνυπογράφει  ως Υπουργός Ανάπτυξης, που τον ενέκρινε ως μέλος του ΚΥΣΕΑ και η οποία διαπραγματεύτηκε εκκρεμότητες των εργαζομένων.
Αλήθεια, πόσο δύσκολο είναι για τον κ.Τσίπρα και τους συνεργάτες του να θυμηθούν ότι παράλληλα την ίδια περίοδο 2010-2011 συγκροτήθηκε και τέθηκε σε λειτουργία με πρωτοβουλία του Ευάγγελου Βενιζέλου η ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Αμυντικών Εξοπλισμών για την ενδελεχή παρακολουθήση όλων των σχετικών θεμάτων και διαδικασιών και ταυτόχρονα  ψηφίστηκε και τέθηκε σε ισχύ η νέα νομοθεσία περί αμυντικών προμηθειών με πλήρεις εγγυήσεις διαφάνειας υπό τον έλεγχο της Βουλής για τη σύναψη και την εκτέλεση όλων των συμβάσεων.

Αυτά,λοιπόν, σχετικά με τα υποβρύχια βασιζόμενοι σε στοιχεία και όχι σε θεωρίες συνομωσίας, με επιχειρήματα και όχι με πυροτεχνήματα,με τη δύναμη της ελευθερίας του λόγου που δεν ακολουθεί νουθεσίες ηθικοπλαστικού χαρακτήρα για σιωπή και όχι με κρεσέντο απαξιωτικών χαρακτηρισμών διανθισμένο με συκοφαντίες. Είναι εξάλλου πασιφανές ότι η οίηση που έχει κυριεύσει το ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο καιρό τον έχει οδηγήσει σε απρέπειες ακόμα και για εσωκομματικούς του αντιπάλους ( υβριστικοί χαρακτηρισμοί  και κοσμητικά επίθετα για το βουλευτή του Πέτρο Τατσόπουλο),ενώ συγχρόνως τον έχει απομακρύνει πολύ από έννοιες όπως η ανοχή στη διαφωνία, ο σεβασμός  στον αντίπαλο και η ανεκτικότητα στην κριτική.