Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

«Κινητικότητα» 9 εργαζομένων μας, ο «μποναμάς» του Υπουργείου στο Δήμο Τήνου!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Κινητικότητα» 9 εργαζομένων μας, ο «μποναμάς» του Υπουργείου στο Δήμο Τήνου! Με αφορμή τα όσα έθεσε ο αρμόδιος υφυ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Κινητικότητα» 9 εργαζομένων μας, ο «μποναμάς» του Υπουργείου
στο Δήμο Τήνου!

Με αφορμή τα όσα έθεσε ο αρμόδιος υφυπουργός Εσωτερικών προς τους Δήμους της χώρας, σε σχέση με την «κινητικότητα» του δήθεν πλεονάζοντος προσωπικού τους, τόσο γενικότερα όσο και ως Δήμος Τήνου νοιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας και να καταγγείλουμε ευθέως ότι το Υπουργείο, ως προς το νησί μας, ζει σε μια εικονική πραγματικότητα. Ούτε οι προ 6μήνου μελέτες του μας πείθουν ούτε ο τρόπος με τον οποίο εισάγεται η συζήτηση.
Κατ αρχήν, ο χρόνος που επέλεξε το Υπουργείο μαρτυρεί προκλητική αναλγησία για να μην σκεφτούμε τίποτα πολύ χειρότερο. Παραμονές των γιορτών θεώρησε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να μαυρίσει ακόμη περισσότερο την ζωή χιλιάδων υπαλλήλων και εργατών των ΟΤΑ της χώρας και των οικογενειών τους, που έχουν ήδη περάσει ένα μαύρο 2013 αλλά παράλληλα και τις «ψυχές» των Δήμων και των αιρετών που τους διοικούν. Από μόνη της η επιλογή αυτού του χρόνου είναι μια πολιτικά και ανθρωπιστικά καταδικαστέα ενέργεια, που εκθέτει ανεπανόρθωτα τους εμπνευστές της.
Σε ό,τι αφορά τα νησιά έχει καταστεί πλέον κανόνας ότι η κεντρική διοίκηση επιμένει να αγνοεί τη συνταγματική ρήτρα περί νησιωτικότητας. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί ότι την έλαβε σοβαρά υπόψη όταν «ξεχνά» ότι οι κοινωνίες μας παρουσιάζουν κατά τη θερινή περίοδο και συνολικά για το μισό διάστημα του έτους μια έντονη δραστηριότητα (για να είναι ακριβώς έτοιμες το καλοκαίρι), την οποία δύσκολα καλύπτουν με το υπάρχον προσωπικό τους και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους οι νησιωτικοί Δήμοι και με το ελάχιστο εποχικό προσωπικό που τους δικαιολογεί η κεντρική διοίκηση και που συνήθως, μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες, έρχεται στο Δήμο κατόπιν εορτής! Αν δε ληφθεί υπόψη αυτή η ιδιαιτερότητα των νησιών και κτυπηθούν οι Δήμοι τους κατ αυτόν τον τρόπο, τότε δεν βλέπουμε πότε θα εκδηλωθεί η ιδιαίτερη μέριμνα του κοινού νομοθέτη για τα νησιά. Μάλλον ποτέ!
Σε ό,τι αφορά το Δήμο Τήνου των δήθεν 9 υπεράριθμων υπαλλήλων και εργατών, ξεχάσατε κοι αρμόδιοι ότι (και) ο Δήμος μας προέρχεται από την συνένωση τριών ΟΤΑ, έχει την ευθύνη ολόκληρης της Τήνου, προβληματική ενδοεπικοινωνία και επικοινωνία με το διοικητικό κέντρο της Σύρου και διαρκώς διευρυνόμενες αρμοδιότητες που έρχονται χωρίς την παραμικρή πρόβλεψη νέων πόρων (αντισυνταγματικό) και νέου προσωπικού. Ειδικά όμως για την Τήνο, ξεχάσατε κοι αρμόδιοι ότι η Τήνος ως έδρα του πανορθόδοξου προσκυνήματος της Παναγίας αλλά και διαρκώς αναπτυσσόμενος τουριστικά τόπος, έχει να παρουσιάσει άνω του 1.000.000 αφιξοαναχωρήσεις κατ έτος, με ό,τι αυτό σημαίνει για το Δήμο του νησιού.
Πολλά μέχρι σήμερα μας δίνουν την εντύπωση ότι επιχειρείται η υποβάθμιση και απαξίωση των νησιών μας αν όχι η ερημοποίησή τους! Αν τελικά εκεί βαδίζουμε, θα ήταν πιο τίμιο να λεχθεί στα ίσια από τους διοικούντες: «Από δω και πέρα είστε μόνοι σας»! Και στην όποια τροποποίηση του Συντάγματος, ας μην ξεχάσουν όχι απλώς να καταργήσουν τα περί νησιωτικότητας αλλά και να περιλάβουν μια ρήτρα καταδίκης όλων όσων επιμένουμε να ζούμε και να δημιουργούμε στα νησιά! 
Χωρίς περιστροφές δηλώνουμε απογοητευμένοι με το «μποναμά» του Υπουργείου και ταυτόχρονα τη συμπαράστασή μας στους εργαζομένους του Δήμου και τους συναδέλφους τους ανά την χώρα. Θα είμαστε δίπλα τους στα δεινά που διαφαίνεται ότι έρχονται γι αυτούς. Εξυπακούεται ότι κάθε κινητικότητα ή όπως αλλιώς ονομαστεί με δεδομένη την ευρηματικότητα της κεντρικής διοίκησης και τον πλούτο της γλώσσας μας, θα μας βρίσκει αντίθετους εκτός αν περιορίζεται σε γνήσια εθελοντική και μόνο. Τέλος προτρέπουμε το αρμόδιο Υπουργείο να μελετήσει καλύτερα όχι μόνο τη συνταγματική ρήτρα περί νησιωτικότητας αλλά και τις συνθήκες ζωής ενός νησιού και τις υποχρεώσεις που γεννά για ένα Δήμο όπως αυτός της Τήνου.