Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Τήνος ή Οφιούσα

Πόσες φορές είχα δει το λιμάνι αλλά δεν κατέβηκα ποτέ μου. Η αλήθεια είναι ότι η Χώρα όταν την πρωτοβλέπεις δεν σε πολυενθουσιάζει. Μετ...

Πόσες φορές είχα δει το λιμάνι αλλά δεν κατέβηκα ποτέ μου. Η αλήθεια είναι ότι η Χώρα όταν την πρωτοβλέπεις δεν σε πολυενθουσιάζει. Μετά είναι το έντονο θρησκευτικό στοιχείο που ειλικρινά με περιόριζε να δω το νησί για διακοπές.

Αποφάσισα  να πάω Σεπτέμβριο μήνα όμως και δε το μετάνιωσα,αντιθέτως ενθουσιάστηκα αν εξαιρέσω το επεισόδιο με τη Βροχοταβέρνα και γι'αυτό αποφάσισα να γράψω αναλυτικά για κάθε περιοχή και περιπέτεια μου σε διαφορετικά ποστ.Ήταν τόσα πολλά που χρειάζονται σελίδες και σελίδες!



Πρώτη στάση Χώρα και φυσικά ο Ναός της Παναγίας της Τήνου.Με έκπληξη είδα ότι ο ναός είναι μικρός,η αλήθεια είναι ότι απ'την τηλεόραση μου φαινόταν τεράστιος.
Αυτή ήταν η δικιά μου έκπληξη γιατί στα μάτια ενός ξένου ήταν κάποιες γυναίκες που πήγαιναν γονατιστές όλη την οδό Μεγαλόχαρης για το τάμα.Παρόλο που εξήγησα το λόγο δεν μπορούσε ο νους του να το εμπεδώσει.Και που να'βλεπε τον Αύγουστο τι γίνεται!
Ο κυρ-Κώστας ένας συμπαθέστατος Μυκονιάτης μου διηγήθηκε την ιστορία  δύο ταμάτων.Με το που μπαίνεις στην εκκλησία δεξιά έχει μια πορτοκαλιά.Ένας πιστός ήταν τυφλός και παρακάλεσε την Παναγία να δει.Ένα πρωινό ενώ καθότανε άρχισε να βλέπει και το πρώτο που είδε ήταν μια χρυσή πορτοκαλιά,για να ευχαριστήσει την Παναγία δώρισε μια ασημένια πορτοκαλιά.

Το δεύτερο θαύμα που μου διηγήθηκε ήταν για το καράβι και τον ξιφία.Είχε φουρτούνα και το καράβι τρύπησε και εκείνα τα χρόνια πως να ζητήσεις βοήθεια μου λέει ο κυρ-Κώστας.Ως εκ θαύματος σφηνώθηκε στην τρύπα ένας ξιφίας και έτσι σώθηκαν από βέβαια πνιγμό.
Δυστυχώς φωτογραφίες δεν έχω γιατί δεν επιτρέπεται η φωτογράφιση μέσα στο ναό.

Με πρώτη ματιά η εκκλησία εξωτερικά είναι λιτή το καμπαναριό της είναι επιβλητικό,το βλέπει κανείς απ'το καράβι.

 Πρέπει κανείς να προσέξει τις λεπτομέρειες φτιαγμένες από μάρμαρο.

                                                Μερικές δε φαίνονται.

                      Άλλες είναι κρυμμένες και προστατευμένες απ'τα δέντρα.


Είναι τελικά πολύ όμορφος Ναός κρίμα που το μόνο που βλέπουμε και μαθαίνουμε είναι για το συνωστισμό και για τους εορτασμούς και γι΄αυτό καλό θα είναι να κοιτάζουμε και να αναφερόμαστε  λίγο παραπέρα,όχι μόνο τη θρησκευτική του πλευρά.Το υπόλοιπο νησί έχει τόσες πανέμορφες και εκπληκτικές εκπλήξεις που θεωρώ ότι πρέπει να μιλήσω ανεξάρτητα.Το αξίζουν και συνεπώς το δικαιούνται!



H Τήνος δεν είναι τελικά μόνο η Μεγαλόχαρη......έχει μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία και μια φυσική ομορφιά που ευτυχώς την ανακάλυψα και θα σας την παρουσιάσω με τα δικά μου μάτια.