Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Η Τήνος Εόρτασε Λαμπρά την Εορτή των Ταξιαρχών

Mε την  ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β’, ετελέσθη εχτές το βράδυ και σήμερα το πρωί στον Ενοριακό Ιερό  Μητροπο...

Mε την  ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β’, ετελέσθη εχτές το βράδυ και σήμερα το πρωί στον Ενοριακό Ιερό  Μητροπολιτικό Ναό των Ταξιαρχών, στην πόλη της Ιεράς Νήσου Τήνου, ο Εσπερινός και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό των Ταξιαρχών.
Σήμερα, επηκολούθησε πάνδημη λιτανεία της αγίας Εικόνος, φέροντες επί των ώμων το ιερόν κουβούκλιον άνδρες του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, , με πλήρη εκκλησιαστική τάξη επί της παραλιακής οδού. Ανεπέμφθη δέησις επί της μαρμάρινης εξέδρας της Πλατείας Παντανάσσης και εν συνεχεία η λιτανευτική πομπή συνεχίστηκε ανά τις οδούς της πόλης, πλαισιωμένη από την Φιλαρμονική του ΠΙΙΕΤ.

Στην λιτάνευση συμμετείχαν ο Ιερός Κλήρος, ο Δήμαρχος Τήνου, ο Αντιδήμαρχος και  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο  Αντιπρόεδρος  και Επίτροποι του Π.Ι.Ι.Ε.Τ, , ο Λιμενάρχης της Τήνου , ο Διοικητής του Α.Τ. Τήνου, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Τήνου, οι Διευθυντές της Δευτεροβαθμίου και Πρωτοβαθμίου Εκπαιδεύσεως, οι Προϊστάμενοι των υπηρεσιών, η Φιλαρμονικής του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. ,οι μαθητές των σχολείων όλων των βαθμίδων της πόλεως  
αλλά και πλήθος πιστών.
Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς νήσου Τήνου μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β’ εις άπαντες και ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν για την άριστη διεξαγωγή της πανηγύρεως.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο κ. Λεωνίδας και η κ. Αιμιλία Χάλαρη παρέθεσαν παραδοσιακή δοχή εις όλους τους εκκλησιαζομένους. Ωσαύτως το πρωί, μετά το πέρας της τελετής παρετέθη μικρά δοχή από τον Επιχειρηματία, κ. Γεώργιο Λεκκό.