Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Δήμος Τήνου: Συγκρατημένη αισιοδοξία και … επαγρύπνηση

Συγκρατημένη αισιοδοξία και … επαγρύπνηση Ο Δήμαρχος Τήνου μετέβη στην Αθήνα (16/10), όπου συμμετείχε σε σημαντικές συσκέψεις για τα...


Συγκρατημένη αισιοδοξία και … επαγρύπνηση

Ο Δήμαρχος Τήνου μετέβη στην Αθήνα (16/10), όπου συμμετείχε σε σημαντικές συσκέψεις για τα θέματα υγείας (και) στην Τήνο. Προηγουμένως, σε συνάντηση με τον καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινό είχε την ευκαιρία να εξηγήσει και προφορικά τις θέσεις του και την αντίδρασή του στο ζήτημα της παράλειψης να κληθούν οι Κυκλάδες σε προηγηθείσα σύσκεψη στη Βουλή για τα θέματα της υγείας. Ο συνομιλητής του κατανόησε πλήρως την άποψη του Δημάρχου και αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκλησή του να επισκεφτεί την Τήνο!
Πρώτα, έγινε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, από κοινού με συναδέλφους του – Δημάρχους των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Τέθηκαν όσο πιο ικανοποιητικά ήταν δυνατόν τα θέματα που μας απασχολούν, τόσο από το Δήμαρχο Τήνου όσο και τους λοιπούς συμμετέχοντες.
Προέκυψε δέσμευση για μοριοδότηση των ιατρών που εκτελούν το αγροτικό τους, το οποίο επανέρχεται ως υποχρεωτικό, με ανάληψη από τους Δήμους της στέγασης και σίτισης των ιατρών. Επίσης, η 3ετής παραμονή των επικουρικών (αντί της μονοετούς), με δυνατότητα  διετούς παράτασης.  Κάποια από αυτά ήδη περιλήφθηκαν σε τροπολογίες του Σχεδίου Νόμου για την υγεία και κάποια άλλα θα συμπεριληφθούν σε προσεχές σχέδιο νόμου. Παραθέτουμε συνημμένα, τις τροπολογίες που κατατέθηκαν και αφορούν την Τήνο, όπως τέθηκαν υπόψη του Δημάρχου.
Ο Δήμαρχος μετείχε ακολούθως, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, μόνος Δήμαρχος από όλες τις Κυκλάδες και είχε την ευκαιρία να περιγράψει με ρεαλισμό τα προβλήματα υγείας και την ανάγκη εφαρμογής –επιτέλους και στοιχειωδώς- της συνταγματικής ρήτρας περί νησιωτικότητας. Τα κενά, τις ελλείψεις, την ανασφάλεια, την απροθυμία του ΕΚΑΒ, τα όσα διακυβεύονται από την συνεχιζόμενη αδράνεια της πολιτείας, την ιεράρχηση της υγείας, από το Δήμο, σε πρώτιστο αγαθό, όχι στα λόγια αλλά στα έργα.
Ακούστηκαν οι απόψεις των εκπροσώπων των κομμάτων και στην ακατανόητη επιφύλαξη κάποιων βουλευτών στο μέτρο του υποχρεωτικού «αγροτικού», ο Δήμαρχος επανατοποθετήθηκε με κάθετο τρόπο και τελικά η ανάγκη του μέτρου έγινε κατανοητή.
Αναμένεται η ψήφιση του νόμου για την υγεία και οι υπόλοιπες ρυθμίσεις σε προσεχές νομοσχέδιο. Και επειδή ειδικά στον τομέα της υγείας έχουν διαψευσθεί κι άλλες φορές προσδοκίες που μας καλλιεργήθηκαν, ο Δήμαρχος εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για το θέμα και υποσχέθηκε επαγρύπνηση.