Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Το πανηγύρι της Παναγίας του Ροδαρίου 6/10/2013 στον Καθεδρικό Ναό Ξινάρας Τήνου

Γιορτάστηκε πανηγυρικά η Προστάτιδα της Καθολικής Εκκλησίας Τήνου, Παναγία του Ροδαρίου στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό της στην Ξινάρα Τήνου...

Γιορτάστηκε πανηγυρικά η Προστάτιδα της Καθολικής Εκκλησίας Τήνου, Παναγία του Ροδαρίου στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό της στην Ξινάρα Τήνου την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013.
Τελέσθηκε επίσημη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμ π. Νικόλαο και τον κλήρο της Τήνου, με συμμετοχή πολλών ευλαβών της Παναγίας από τη Χώρα και χωριά της Τήνου.
Στον ουσιώδη και προγραμματικό λόγο του ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στα αναγνώσματα της ημέρας τα οποία μιλούσαν για την πίστη των ανθρώπων, μέσω της οποίας γίνονται θαύματα.
Ακόμη αναφέρθηκε στη νέα ποιμαντική χρονιά που εγκαινιάστηκε και ζήτησε να είναι καρποφόρος και εποικοδομητικήδίνοντας μαρτυρία πίστης με έργα αγάπης, τονίζοντας ότι "η ενεργός συμμετοχή των λαϊκών στην τέλεση της Ευχαριστίας δεν είναι παραχώρηση δικαιωμάτων αλλά άσκηση των δικαιωμάτων τους. Η χορήγηση ειδικών διακονημάτων που πριν το τέλος αυτής της χρονιάς θα γίνει με την ειδική χειροθεσία που προβλέπει η Εκκλησία, σε κάποια μέλη της Εκκλησίας μας σκοπό έχει να νιώσουν τα λαϊκά μέλη της ότι όταν ενεργοποιούνται μέσα στην Εκκλησία δε κάνουν αγγαρεία, αλλά εκτελούν μία εντεταλμένη αποστολή που πηγάζει από το Βάπτισμά τους.

Αναμένοντας στη νέα αυτή Ποιμαντική Χρονιά ο Κύριος να επιβραβεύσει την Εκκλησία για την προσευχή της υπέρ τωνιερατικών και μοναχικών κλήσεων με την ιερατική χειροτονία των δύο Διακόνων.
Κλείνοντας την ομιλία του με την εξής φράση: ... και όλοι μαζί αγαπημένοι και ενωμένοι, ως Εκκλησία, να συνεχίσουμε την αποστολή μας δοξάζοντας το Θεό εκτελώντας την αποστολή μαςλέγοντας: «είμαστε άχρηστοι δούλοι Σου, κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε». Αμήν.
Το εκκλησίασμα συμμετείχε ενεργά στην όλη τέλεση της Θείας Λειτουργίας, ψέλνοντας και διαβάζοντας τα αναγνώσματα.
Στην Τελετή παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Τήνου , ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τήνου, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Συλλόγων και ευλαβείς από όλη την Τήνο.
Στην αυλή της Εκκλησίας προσφέρθηκε κέρασμα από το Δήμο Τήνου στους παρευρισκόμενους, οι οποίοι αλληλοευχήθηκαν με την ευκαιρία της Εορτής.  

tiniaki.gr