Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Επέτειος 5 Χρόνων Λειτουργίας του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας Πύργου | Χαιρετισμός του Περ.Συμβουλου Μάνθου Βίλλα

  Εκ μέρους της Περιφέρειας ν. Αιγαίου και με την ιδιότητα του περιφερειακού συμβούλου της Τήνου χαιρετίζω κι εγώ τον  αποψινό εορτασμό ...

  Εκ μέρους της Περιφέρειας ν. Αιγαίου και με την ιδιότητα του περιφερειακού συμβούλου της Τήνου χαιρετίζω κι εγώ τον  αποψινό εορτασμό των πέντε χρόνων από τη ίδρυση και λειτουργία του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας Πύργου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, ευχόμενος εις πολλά – πολλά έτη δημιουργικής λειτουργίας.
          Ίσως θα ακουστεί κοινότυπο και χιλιοειπωμένο αλλά είναι η πραγματικότητα. Ο Πύργος ήταν, είναι, -και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει να είναι-, κοιτίδα πολιτισμού, όχι μόνο για την Τήνο μας, αλλά και για το Πανελλήνιο.  Αρκεί να αναλογισθούμε  ότι γέννησε τον Γιαννούλη Χαλεπά, που το ασύγκριτο μέγεθός του, πανθομολογείτε...
          Ήταν επομένως  χρέος τιμής όλων μας, προς τον Πύργο, προς τους μεγάλους καλλιτέχνες που γέννησε, προς τους απλούς μαρμαρογλύπτες του, ακόμα - ακόμα και προς τους τόσους και τόσους   λατόμους της περιοχής, η δημιουργία αυτού του μουσείου, πουτο Πολιτιστικό  Ίδρυμα  Ομίλου Πειραιώς του έδωσε τον χαρακτήρα ενός πολύπλευρου πολιτιστικού φορέα .......

          Αξίζουν λοιπόν συγχαρητηρίων οι πρωτεργάτες αυτού του οικοδομήματος, εκείνοι που συνέλαβαν την ιδέα δημιουργίας του, εκείνοι που την υλοποίησαν, -στους οποίους ας μου επιτραπεί να συμπεριλάβω και την τότε περιφέρεια Ν. Αιγαίου μέσω των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων που διαχειριζόταν-, και βέβαια οι σημερινοί συντελεστές λειτουργίας του, δηλαδή το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.   Συγχαρητήρια επίσης στον πρόεδρο, στα μέλη του ΔΣ, και σ΄ όλο το Πνευματικό Εκπολιτιστικό Κέντρο Πανόρμου, που αποδεικνύει ότι ξέρει να τιμά ότι αξίζει.
          Προσωπικά θέλω να σταθώ στο Πολιτιστικό Ίδρυμα  Ομίλου Πειραιώς  και να το συγχαρώ ιδιαίτερα. Όχι μόνο για το δίκτυο θεματικών μουσείων που έχει δημιουργήσει ανά την Ελλάδα, διασώζοντας και προβάλλοντας την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, -κάποια από τα οποία είχα την τύχη να επισκεφθώ,-  αλλά και γιατί λειτουργεί αυτά τα μουσεία ως κέντρα πολιτισμού διοργανώνοντας ποικίλες ποιοτικές εκδηλώσεις όλο τον χρόνο, όπως καλά γνωρίζω, αφού έχει την ευγενή καλοσύνη να με προσκαλεί ανελλιπώς σε όλες, και γι αυτό τον λόγο, εκφράζω ένα επιπλέον “ευχαριστώ”, δημόσια.
          Μεταφέρω στους διοργανωτές αυτής της γιορτής και στο Πολιτιστικό Ίδρυμα, τα συγχαρητήρια και τις ευχές για πολύχρονη και ευδόκιμη λειτουργία του μουσείου,  τόσο του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου του Γιάννη Μαχαιρίδη, όσο και του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων του Γιώργου Πουσσαίου που λόγω  μετάβασης μας στην Πάρο για την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου αδυνατούν να παραβρεθούν.
          Σας εξομολογούμαι τέλος, ότι  είμαι πολύ ευτυχής που  έτυχε σε μένα όχι μόνο να μετέχω, αλλά και να χαιρετώ  αυτό τον εορτασμό των γενεθλίων του μουσείου σας ή καλύτερα του μουσείου μας.

Σας ευχαριστώ

Μ.  ΒΙΛΛΑΣ
Περιφερειακός σύμβουλος Ν. Αιγαίου
Εντεταλμένος περ. ενότητας Τήνου