Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Χαιρετισμός... στη βιβλιοπαρουσίαση Γιάννη Κορίνθιου στο ΙΤΗΠ

Ένας χαιρετισμός που …. δεν απευθύνθηκε.      Είναι ο χαιρετισμός που … θα απηύθυνε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλονής-Κα...

Ένας χαιρετισμός που …. δεν απευθύνθηκε.


     Είναι ο χαιρετισμός που … θα απηύθυνε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλονής-Καρκάδου κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Οι Έλληνες της Νάπολης και της Νότιας Ιταλίας από τον 15ο ως τον 20ο αιώνα», του Πανεπιστημιακού, φίλου και συμπατριώτη Γιάννη Κορίνθιου.


     Φίλες και Φίλοι, Κυρίες και Κύριοι, καλησπέρα σας.
 
     Επιτρέψτε μου να απευθύνω στο φίλο Γιάννη Κορίνθιο, από καρδιάς λίγα λόγια, με  ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση, τόσο προσωπικά αλλά και εκπροσωπώντας τα χωριά μας, τα Κάτω Μέρη, ως Πρόεδρος του Συλλόγου.


     Φίλε Αγαπητέ, Γιάννη

     Με μεγάλη συγκίνηση, ανυπόκριτη χαρά, ικανοποίηση και ενθουσιασμό, παρακολουθούμε και μοιραζόμαστε τις στιγμές ευτυχίας σου, κατά τις παρουσιάσεις του βιβλίου σου στις πόλεις της Ιταλίας και την ανταπόκριση που το έργο σου έχει από τους επισήμους και τους ειδικούς-μελετητές.
     Το σπουδαίο πόνημα σου, είναι το αποκορύφωμα μιας αδιάλειπτης μακροχρόνιας ερευνητικής προσπάθειας καταγραφής και ανάδειξης της μακραίωνης ιστορίας των Ελλήνων της Νότιας Ιταλίας. Βρίσκει την απόλυτη δικαίωση σε μια στιγμή κρίσιμης καμπής για τη χώρα μας και την αναγνώριση-αποδοχή όλων, επισήμων, καθ’ ύλην αρμοδίων, Ελληνικών κρατικών ή ιδιωτικών φορέων και οργανισμών, κοινοτήτων-αδελφοτήτων αποδήμων, και της  ομοσπονδίας Ελληνικών κοινοτήτων της Ιταλίας.
     Φίλε Γιάννη η προσωπική μου χαρά και ικανοποίηση είναι απεριόριστη, αναπολώντας και ξετυλίγοντας παιδικές και οικογενειακές μνήμες, παρακολουθώντας τις σκληρές-πολύχρονες προσπάθειες και αγώνες σου, αλλά και σήμερα τη γενική, δημόσια καταξίωσή σου και τη δρέψη των καρπών αυτών των προσπαθειών σου.
     Τα χωριά μας της πρώην κοινότητας Καλλονής -τα Κελλιά- είναι ιδιαίτερα περήφανα για σένα. Ο πατέρας σου -η μητέρα σου και η σύζυγος σου από ψηλά- τα παιδιά σου ασφαλώς εκεί από κοντά στην Ιταλία, αλλά και οι φίλοι σου, οι συγγενείς σου, οι χωριανοί σου, οι τηνιακοί (είτε σε γνωρίζουν από καιρό, είτε σε μαθαίνουν τώρα μέσα από το έργο σου), σε καμαρώνουν με αισθήματα ικανοποίησης σαν άξιο «πρεσβευτή» μας στη γείτονα Ιταλία.
     Γνωρίζω, από πρώτο χέρι, ότι ενδιαφέρεσαι παρακολουθείς και αγωνιάς για τον τόπο μας, τα χωριά μας, το νησί μας, και χαιρόμαστε κάθε φορά που σε βλέπουμε έστω και για λίγο, κοντά μας. Θα ήταν μεγάλη χαρά για μας, σε χρόνο που εσύ θα επιλέξεις να προετοιμάσεις μια διάλεξη-παρουσίαση για το προσεχές καλοκαίρι με θέμα που θα επιλέξεις, συναφές με το αντικείμενο των ερευνητικών εργασιών σου και σχετικές αναφορές στην  πατρίδας μας με τη στενή και την ευρεία έννοια.(Τήνος-Κυκλάδες-Ελληνικός χώρος). Η εκδήλωση αυτή θα είναι ακόμη μια ευκαιρία έκφρασης ευχαριστιών και τιμής των συγχωριανών-συμπατριωτών σε ένα άξιο, καταξιωμένο τέκνο της πατρώας γης στην ξένη.
     Ήδη στην εκδήλωση του Συλλόγου μας στις 19/8/2013 σε τιμήσαμε συμβολικά με την απονομή Τιμητικής Διάκρισης ως άξιο πρεσβευτή μας στην Ιταλία.
  
      Σε συγχαίρουμε, σε ευχαριστούμε και σε χαιρετούμε Καλλονιώτικα-Κελλιανά, Τηνιακά, με ειλικρινή εκτίμηση, αγάπη και ευχές για δυνατή συνέχιση των προσπαθειών σου.

                                                Για το Διοικητικό Συμβούλιο
           
                                                       Ο  Πρόεδρος  
           
                                                   Παντελής  Αρμάος  



Υ.Γ. : Το απόσπασμα που ανέγνωσε ο Δήμαρχος στο τέλος της εκδήλωσης της βιβλιοπαρουσίασης, που άντλησε από την ιστοσελίδα ¨Κελλιανός¨ του Γιάννη Κορίνθιου, ήταν από την ευχαριστήρια επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Συλλόγου, για την τιμή που του έκανε ο Σύλλογός μας στην εκδήλωση στις 19 Αυγούστου στον Καρκάδο.