Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Διαμαρτυρία Δημάρχου Τήνου για τα Λειτουργικά Κενά στην Νησιωτική Εκπαίδευση

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς απηύθυνε την ακόλουθη επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Παιδ...

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς απηύθυνε την ακόλουθη επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Παιδείας για τα μεγάλα κενά στην εκπαίδευση, ζητώντας την άμεση κάλυψή τους κατά προτεραιότητα στο νησιωτικό χώρο:


"Την ίδια ώρα που καμαρώνουμε για τα παιδιά μας, που με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας εισάγονται στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Χώρας, ερχόμαστε να υψώσουμε στεντόρεια φωνή διαμαρτυρίας για τα μεγάλα κενά στην εκπαίδευση και τη φειδωλή διάθεση που προδιαγράφεται από πλευράς πολιτείας για την κάλυψή τους. Καλούμε τους αρμόδιους, έστω για μια φορά και ας είναι αυτή στον τομέα της Παιδείας, τον μόνο πυλώνα που εγγυάται κάτι καλό, έστω και μακρινό, για την πατρίδα, να εφαρμόσει την συνταγματική ρήτρα περί νησιωτικότητας. Να καλύψει τα κενά στα σχολεία των νησιών μας και να αποκαταστήσει τις ίσες ευκαιρίες που δικαιούνται οι μαθητές μας.
Όλα τα κενά σε δάσκαλους, καθηγητές και νηπιαγωγούς, πρέπει να καλυφθούν κατά προτεραιότητα στο νησιωτικό χώρο, αρχής γενομένης από τα μικρότερα νησιά και καταλήγοντας στα μεγαλύτερα.
Δεν είναι ούτε εξυπηρέτηση ούτε εκδούλευση, κύριοι της εκπαίδευσης εκεί στο Υπουργείο! Είναι συνταγματική επιταγή, είναι ζήτημα ισότητας και τελικά δημοκρατίας. Στη γενική αποδιοργάνωση των τοπικών μας κοινωνιών, με μια σειρά ακατανόητων και αδιεξοδικών αποφάσεων, ας αφεθεί ανεπηρέαστος ο χώρος της εκπαίδευσης. Μη στερείτε από τα παιδιά μας αυτό το δικαίωμα, μην εξοντώνετε τους υπάρχοντες εκπαιδευτικούς μας, αφήστε τα σχολεία μας να λειτουργήσουν όπως απαιτείται."